Ματιά

Το ψωμί της Κικής

Υλικά: 1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης 1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι από κριθάρι 1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι σιμιγδαλένιο 1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι σίκαλης 1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι από καλαμπόκι 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι πίτουρο […]

Γράφει: Matia Gr
Το ψωμί της Κικής
Υλικά:

1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι από κριθάρι
1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι σιμιγδαλένιο
1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι σίκαλης
1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι από καλαμπόκι
1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι πίτουρο
3-4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
2-3 κ.σ. σουσάμι
2-3 κ.σ. λιναρόσπορο
2-3 κ.σ. ηλιόσπορους
2 φακελάκια ξηρή μαγιά ή
30 gr. φρέσκια διαλυμένη σε χλιαρό νερό
Νερό όσο πάρει

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά καλά και μετά ρίχνουμε τη μαγιά. Ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο νερό ώσπου να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακιά (όχι νερουλή). Τη πλάθουμε λίγο και τη βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε 1/2 ώρα να φουσκώσει. Σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο το ψήνουμε για μια ώρα περίπου.
Σημ.: Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε 1/2 φλυτζάνι λάδι και 1 κουταλάκι αλάτι μέσα στη ζύμη, εγώ δεν τα βάζω.
Καλή όρεξη.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Αγγελική Μπάλη και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα