Πατάτες
Λάδι (ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο)
Αλάτι
Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα τους και τις βάζουμε σε λεκάνη με άφθονο νερό να τις σκεπάζει. Τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε σε ισόπαχα μπαστουνάκια. Σε μια φριτέζα ή σε ένα τηγάνι με μπόλικο λάδι ρίχνουμε μια πατάτα στην αρχή να δούμε αν το λάδι είναι στη σωστή θερμοκρασία (η σωστή είναι όταν γύρω από την πατάτα δημιουργούνται φυσαλίδες – φουσκαλίτσες). Όταν είναι έτοιμο το λάδι βάζουμε τόσες πατάτες ώστε να σκεπάζονται από το λάδι.
Εάν τις θέλουμε τραγανές στη μέση του τηγανίσματος τις αλατίζουμε ελαφρά και τις ξαναβάζουμε να τηγανιστούν μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις σερβίρουμε σε πιάτο και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη ή λεμόνι ή τριμμένο τυρί ή πάπρικα ή τους βάζουμε κέτσαπ ή μουστάρδα.
Em!oraio kseretai epeidh eimai kainoyria sthn magirikh kai den eimai kai&poli kalh sto na magireyw tha eithela na moy stiletai h kai an mporeite na moy peite mia dyo eykoles sintages!Poy tha mporw na tis kanw!Oi Prwtes Moy Sintages!Gia Ayto Lew Na Einai Eykoles Igiines Kai Ikonomikes!Tha Eithela Na Mathw Pragmatika Na Magireyw Giati Nomizw Pws H Magirikh Einai San Na Zografizeis Kai Oso Poio Poli Matheneis Toso Poio Eykolo Ginetai kai me ton kairo dimioyrgeis diafora pragmata alla kai monadika!