Ματιά

Χορτοκεφτέδες

Χορτοκεφτέδες πεντανόστιμοι και υγιεινοί για μεζεδάκι, συνοδευτικό ή και κυρίως γεύμα! Δοκιμάστε τους!

Γράφει: Matia Gr
Χορτοκεφτέδες
Υλικά:

1 1/2 κιλό χόρτα διάφορα (σπανάκι, σέσκουλο, παπαρούνες, κτλ)
1 ματσάκι άνηθο
2 κρεμμύδια ξερά
2 κουταλιές ταραμά
Λίγο δυόσμο
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τα χόρτα και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό ή λάδι και τα μαραίνουμε. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγουν όλα τα περιττά υγρά. Σε ένα μπωλ βάζουμε τα χόρτα και ψιλοκομμένα τον άνηθο, τον δυόσμο, τα κρεμμύδια, καθώς και τον ταραμά και το πιπέρι. Αφού ανακατέψουμε δοκιμάζουμε λίγο και προσθέτουμε αλάτι. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τόσο αλεύρι ώστε να γίνουν αφράτοι οι χορτοκεφτέδες μας. Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ή τους απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τους ψήνουμε στον φούρνο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα