Ματιά

Ψητά λαχανικά στον φούρνο

Είναι υγιεινά, λαχταριστά και ετοιμάζονται στο πι και φι!

Γράφει: Matia Gr
Ψητά λαχανικά στον φούρνο
Υλικά:

1/2 κιλό μανιτάρια σε φετούλες
3-4 πράσινες πιπεριές σε μπαστούνια
2-3 πιπεριές Φλωρίνης σε μπαστούνια
4 πατάτες σε πολύ μικρά κυβάκια
1/2 κιλό φασολάκια στρογγυλά
4-6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι δεντρολίβανο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε πολύ καλά το σκόρδο με το λάδι και προσθέτουμε και αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο. Στη συνέχεια βουτάμε μέσα και ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά μας. Στρώνουμε δύο μεγάλα ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε πάνω τους λίγο ελαιόλαδο. Μοιράζουμε τα λαχανικά και τα απλώνουμε να είναι όσο πιο στρωτά γίνεται. Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου ανακατεύοντας τα λαχανικά στην μέση του χρόνου ψησίματος. Σερβίρουμε τα λαχανικά μας και απολαμβάνουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα