Ματιά

Αλμυρό κέικ για μερακλήδες

Ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και για μπουφέ, ορεκτικό, συνοδευτικό και κολατσιό. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μανιτάρια με πιπεριές, μπρόκολο, κουνουπίδι, καλαμπόκι, λουκάνικα κ.α.

Γράφει: Matia Gr
Αλμυρό κέικ για μερακλήδες
Υλικά:

250γρ. αλεύρι φάριν απ
150ml γάλα
50ml λάδι
5 αυγά
200γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
200γρ. ζαμπόν σε κομματάκια
150γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι σε ροδέλες (στεγνωμένες)
100γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1/2 κουταλάκι σόδα (σκόνη)
Αλάτι, πιπέρι
Διάφορα μυρωδικά (ρίγανη, βασιλικό κτλ) προαιρετικά

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, τη σόδα, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στρώνουμε μια φόρμα κέικ με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα της το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου ή μέχρι να βγει στεγνή η οδοντογλυφίδα. Αφού κρυώσει καλά το αλμυρό κέικ μας το κόβουμε σε φέτες και το παρουσιάζουμε σε πιατέλα. Είναι εξίσου νόστιμο ζεστό ή κρύο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα