Ματιά

Εύκολα ψωμάκια μπριός

Ακολουθώντας αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε με μεγάλη ευκολία ψωμάκια μπριός, αφράτα και λαχταριστά. Δείτε τα!

Γράφει: Matia Gr
Εύκολα ψωμάκια μπριός
Υλικά:

3 κούπες αλεύρι
1 κυπελλάκι γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1/3 κούπας βούτυρο εκτός ψυγείου
1/2 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1/2 φακελάκι μαγιά
Ζάχαρη σε χοντρούς κόκκους

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ το μείγμα μας και τότε προσθέτουμε τη μαγιά. Γεμίζουμε τα φορμάκια σιλικόνης για μάφφιν κατά τα 3/4 περίπου και τα αφήνουμε να σταθούν για 3/4 της ώρας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πασπαλίζουμε με την χοντρόκοκκη ζάχαρη και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου. Τα αφήνουμε να σταθούν για δέκα λεπτά πριν ξεφορμάρουμε. Όταν τα ξεφορμάρουμε τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Όταν κρυώσουν για να διατηρούνται πάντα φρέσκα τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα