Ματιά

Λικέρ αρμπαρόριζα, της Λιλίκας

Σας χρωστάω μια συνταγή. Συνταγή από το φκιασίδι της Προεδρίνας μας, που έκανε για να κεράσουμε τον κόσμο όλο στα θυρανοίξια του Αγιαντρέα μας! Εμείς προτιμήσαμε το κόκκινο ως Αίμα Κυρίου. Μια γεύση που μάγεψε όλους τούς καλεσμένους μας που είχαν την τύχη και τη χαρά να είναι μαζί μας αυτή την ιστορική μέρα για το χωριό μας! Δοκιμάστε τη συνταγή!

Γράφει: Λιλίκα
Λικέρ αρμπαρόριζα, της Λιλίκας
Υλικά:

Κρασί
Ζάχαρη
5-6 μεγάλα κλωναράκια αρμπαρόριζα
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση:

Αν το κρασί είναι ημίγλυκο βάζουμε ζάχαρη το μισό του κρασιού (π.χ. ένα λίτρο κρασί, μισό κιλό ζάχαρη) αν είναι μπρουζικο βάζουμε ζάχαρη όσο και το κρασί (π.χ. ένα λίτρο κρασί, ένα κιλό ζάχαρη).
Βάζουμε το κρασί να πάρει μια βράση! Ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφού λιώσει ρίχνουμε μέσα την αρμπαρόριζα και τη κανέλα. Κλείνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε και το αφήνουμε 24 ώρες! Στραγγίζουμε και βάζουμε στο μπουκάλι!
Το είδος κρασιού που θα επιλέξετε θα δώσει το χρώμα στο λικέρ!

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα

Θέματα