Ματιά

Μακαρόνια με λευκή σάλτσα και μυρωδικά

Μια πολύ εύκολη παραλλαγή της συνταγής για “mac cheese” θα βρείτε σε αυτή τη σελίδα που θα κερδίσει όλους τους λάτρεις των ζυμαρικών και του τυριού. Δηλαδή τους πάντες!!! Δοκιμάστε την!

Γράφει: Matia Gr
Μακαρόνια με λευκή σάλτσα και μυρωδικά
Υλικά:

500γρ. ζυμαρικά πένες
4 κουταλιές βούτυρο
1/4 κούπας αλεύρι
2 κούπες γάλα light ζεστό
250γρ. τυρί σκληρό, αλμυρό, που λιώνει, τριμμένο
1/3 κούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κουταλιά ιταλικά μυρωδικά
Αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο προτείνει ο κατασκευαστής τους ώστε να είναι αλ ντέντε. Εν τω μεταξύ βάζουμε σε άλλη μικρότερη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι και το μείγμα ιταλικών μυρωδικών. Μαγειρεύουμε μέχρι να φύγει η μυρωδιά του ωμού αλευριού και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα (εάν μας σβολιάσει χρησιμοποιούμε το μπαστούνι κοπής-ραβδομπλέντερ). Προσθέτουμε και τα τυριά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά μας και τα αφήνουμε να σταθούν για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα