Ματιά

Μανιτάρια πλευρώτους με ντομάτα

Να μια ενδιαφέρουσα συνταγή για να μαγειρέψετε τα μανιτάρια με ντοματούλα, κρεμμυδάκι και σκορδάκι στον φούρνο. Καλή επιτυχία!

Γράφει: Matia Gr
Μανιτάρια πλευρώτους με ντομάτα
Υλικά:

1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
1/2 κιλό ντομάτες
2 κρεμμύδια ξερά
6 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά πελτέ ή λίγο κέτσαπ
50γρ. βιτάμ
1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο και όταν πάρει κι αυτό λίγο χρώμα βάζουμε την ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και τ’ αφήνουμε να βράσει και να γίνει μια σάλτσα πηχτή. Σ’ ένα πυρέξ λιώνουμε το βιτάμ κι αραδιάζουμε μέσα τα μανιτάρια πλευρώτους. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι που να δέσει η σάλτσα τους.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα