Ματιά

Μαρινάδα για αρνί ή κατσίκι

Η καλή μαρινάδα είναι ένα από τα μυστικά για το τέλειο ψητό ή σουβλιστό αρνί και κατσίκι. Δοκιμάστε την μαρινάδα αυτής της συνταγής και… μιαμ μιαμ… καλή σας όρεξη!

Γράφει: Matia Gr
Μαρινάδα για αρνί ή κατσίκι
Υλικά:

Γιαούρτι στραγγιστό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Δυόσμο
Μείγμα για μπάρμπεκιου

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπλέντερ τα υλικά μας εκτός από το γιαούρτι (σε ποσότητες ανάλογες του γούστου μας και της ποσότητας του κρέατος) και τα αναμειγνύουμε καλά. Σε ένα μπωλ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε το μείγμα του μπλέντερ και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Με την μαρινάδα αυτή κάνουμε μια επάλειψη σε όλη την επιφάνεια του κρέατος και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί από 24 έως 36 ώρες. ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα πρέπει να την αφαιρέσουμε καλά (π.χ. με απορροφητικό χαρτί κουζίνας) πριν ψήσουμε το κρέας μας (στην σούβλα ή στην σχάρα).

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα