Ματιά

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια και τριμμένο τυράκι! Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά -μικρών και μεγάλων- της ελληνικής κουζίνας.

Γράφει: Matia Gr
Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια
Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
4 καρότα
1/2 κιλό ντομάτες ή κονσέρβα ντομάτα
2 πιπεριές
1-2 σκελίδες σκόρδο
3 κρεμμύδια
2 πακέτα μακαρόνια Νο6
1 ξύλο κανέλας
Μπαχάρι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μυζήθρα ή κεφαλοτύρι τριμμένα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό βάζουμε να βράσει το κρέας κομμένο σε μερίδες. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για μισή ώρα με τρία τέταρτα περίπου. Κατόπιν σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μέσα το βρασμένο κρέας. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα καρότα ψιλοκομμένα καθώς επίσης και τις ντομάτες περασμένες από τριφτή. Τέλος προσθέτουμε το ξύλο κανέλας, αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να βράσει για μια ώρα περίπου έτσι ώστε να μαλακώσει το κρέας μας. Όταν μαγειρευτεί το κοκκινιστό μας βγάζουμε απ’ την κατσαρόλα το κρέας και το κρατάμε ζεστό. Στην κατσαρόλα προσθέτουμε, στο ζουμί που έχει μείνει, τρεις κούπες νερό και το βράζουμε. Όταν βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια κι ανακατεύουμε καλά. Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια σερβίρουμε στο πιάτο μακαρόνια και κομμάτια κρέατος και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή μυζήθρα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα