Ματιά

Μπεν μαρί (bain-marie)

Πώς λιώνουμε σοκολάτα σε μπεν μαρί; Το μπεν μαρί (bain-marie) το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να λιώσουμε σοκολάτα που είναι ευαίσθητη στη ζέστη και καίγεται εύκολα, και επίσης για να φτιάξουμε κρέμες οι οποίες έχουν αυγό και κόβουν εύκολα.

Γράφει: Matia Gr
Μπεν μαρί (bain-marie)
How

Η τεχνική του μπεν μαρί έχει ως εξής: Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράζει και πάνω στην κατσαρόλα βάζουμε μια άλλη κατσαρόλα πιο μικρή η οποία θερμαίνεται από τον ατμό της πρώτης. Μέσα σε αυτήν, την μικρότερη κατσαρόλα, λιώνουμε ή αναμιγνύουμε τα υλικά που μας λέει η συνταγή μας.
Προσοχή: Πρέπει να προσέξουμε να μην πέσει καθόλου νερό μέσα στην μικρότερη κατσαρόλα στην οποία λιώνουμε τα υλικά μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα