Ματιά

Παξιμαδάκια με καρύδια

Υπέροχα παξιμαδάκια με καρύδια που θα σας ξετρελάνουν με τη γεύση τους.

Γράφει: Matia Gr
Παξιμαδάκια με καρύδια
Υλικά:

500γρ. αλεύρι + λίγο ακόμη για πασπάλισμα
200γρ. καρύδια ψίχα θρυμματισμένα
200γρ. ζάχαρη άχνη
100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά μεγάλα
130γρ. μέλι
1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε τα αυγά και αναμειγνύουμε καλά. Προσθέτουμε τη μαγιά, ανακατεύουμε λίγο, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, τα καρύδια, το αλεύρι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι την επιφάνεια εργασίας μας και ζυμώνουμε εκεί την ζύμη για τα παξιμαδάκια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και φτιάχνουμε δύο μπαστούνια με αυτή εάν χρειάζεται πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Πιέζουμε ελαφρά το πάνω μέρος τους να γίνει ομαλό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για δέκα με δεκαπέντε λεπτά λεπτά (θα έχουν πάρει χρώμα αλλά το κέντρο τους θα είναι μαλακή ζύμη). Βγάζουμε το ταψί με τα μπαστούνια και το αφήνουμε να χλιάνει για δέκα λεπτά εκτός φούρνου. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 130 βαθμούς. Κόβουμε τα μπαστούνια διαγώνια σε φέτες πάχους περίπου ενός με ενάμισι εκατοστού. Τα απλώνουμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε πάλι στον φούρνο για μισή ώρα μέχρι να ψηθούν, να στεγνώσουν και να πάρουν χρώμα. Όταν αυτά γίνουν τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα απολαμβάνουμε!
Εάν θέλουμε μπορούμε να τα φυλάξουμε σε αεροστεγές βάζο. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για καρύδια, αμύγδαλα ή φουντούκια.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα