«Ο άνδρας ο σωστός», Μπάρμπαρα Ντε Αντζέλις

Ο άνδρας ο σωστός

«Ο άνδρας ο σωστός», Μπάρμπαρα Ντε Αντζέλις

Το Μάιο του 2005, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Περίπλους, ένα βιβλίο που απευθύνεται στις γυναίκες. Συγγραφέας του είναι η Μπάρμπαρα Ντε Αντζέλις, έχει τίτλο «Ο άνδρας ο σωστός» και τη μετάφρασή του στα Ελληνικά υπογράφει η Αναστασία Κοψαχείλη.

Κριτική και εντυπώσεις

Πως γίνεται ένα ανάγνωσμα να απευθύνεται -κατά κύριο λόγο- στο γυναικείο φύλο; Μπορείτε εύκολα να το καταλάβετε, διαβάζοντας μόνο τον υπότιτλό του: “25 κανόνες για να βρείτε τον αληθινά τέλειο άνδρα”.

Η Αμερικανίδα συγγραφέας, μέσα στις 151 σελίδες του πονήματός της, αντιπαραβάλει τους “Σύγχρονους κανόνες” με τους “Παλαιούς κανόνες” που σχετίζονται με το πως μια γυναίκα μπορεί να βρει και να κατακτήσει έναν “αληθινά τέλειο άνδρα”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει…


Οι κανόνες που ακολουθούσαν οι γιαγιάδες μας για να κατακτήσουν έναν άνδρα, δεν ισχύουν σήμερα, δεν λειτουργούν (άλλωστε στην πραγματικότητα ποτέ δεν λειτουργούσαν). Καθορίζονταν από την αντίληψη που επικρατούσε, η οποία δεν επέτρεπε στις γυναίκες να εκφράζουν τις απόψεις τους, να κάνουν καριέρα και να κερδίζουν ίσους μισθούς με τους άντρες.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στις σελίδες του βιβλίου αναλύονται οι “Σύγχρονοι-Αληθινοί Κανόνες” για να βρείτε την κατάλληλη σχέση, για να επικοινωνείτε με έναν άνδρα, για το σεξ, για να κάνετε έναν άντρα να δεσμευτεί και τέλος το πώς να ζήσετε τη ζωή σας με τους Κανόνες αυτούς!

Γραμμένο με δροσερό τρόπο και χωρισμένο σε μικρού μεγέθους κεφάλαια, δεν κουράζει καθόλου στην ανάγνωση και περνά με εύπεπτο και απλό τρόπο τα μηνύματα της συγγραφέως προς τις αναγνώστριές της. Επίσης με βοηθό τον πίνακα περιεχομένων, μπορείτε να βρείτε το τι έχει να πει η Μπάρμπαρα Ντε Αντζέλις ακριβώς για το ζήτημα που σας απασχολεί, χωρίς να χρειαστεί να μελετήσετε όλα τα προηγούμενα.

Εν κατακλείδι, όπως σε καθετί στην ζωή μας…


Η συμβουλή είναι τόσο καλή
όσο είναι ο άνθρωπος που τη δίνει.
Άρα ψάχνουμε κάποιον που στα αλήθεια
ξέρει να δίνει τέτοιου είδους συμβουλές.

Οι περγαμηνές που φέρει, φανερώνουν ότι η Barbara De Angelis, είναι γνώστρια του θέματος που πραγματεύεται στο βιβλίο της «Ο άνδρας ο σωστός», οπότε κορίτσια… δεν χάνετε κάτι να διαβάσετε και να δοκιμάσετε τις συμβουλές της! Ποτέ δεν ξέρεις! 😉

Οπισθόφυλλο:

Αφιερώνω αυτό το βιβλίο στις γυναίκες που:

Ραγίζει η καρδιά τους κάθε φορά που ερωτεύονται κάποιον άνδρα που δεν ήταν κατάλληλος γι’ αυτές.
Πιστεύουν ότι πρέπει να φτιάξουν το τέλειο κορμί, για να πληρούν τα πρότυπα της φαντασίωσης κάποιου άνδρα.
Φοβούνται να μοιραστούν τα πραγματικά τους συναισθήματα, τις επιθυμίες ή τις ανησυχίες τους με έναν άνδρα μήπως τους πει ότι έχουν πολλές ανάγκες ή απαιτήσεις.
Θυσιάζουν απόψεις, αξίες και αυτοσεβασμό από φόβο μη χάσουν έναν άνδρα.
Ξεχνούν τον εαυτό τους προσπαθώντας όσο πιο πολύ γίνεται να ευχαριστήσουν έναν άνδρα.
Δεν θέλουν, ως μητέρες, η κόρη τους να κάνει τα ίδια λάθη στην αγάπη που έκαναν και οι ίδιες.
Δεν θέλουν, ως κόρες, να καταλήξουν σαν τη μητέρα τους.
Ονειρεύονται μια σχέση με έναν πραγματικό άνδρα, που θα χαρακτηρίζεται από ισοτιμία, αμοιβαίο σεβασμό και τρυφερότητα, χωρίς ίντριγκες, ούτε προσπάθειες για το ποιος θα υπερισχύσει.

Κι επίσης

Στους αληθινούς άνδρες, που αναζητούν αληθινές γυναίκες, οι οποίες θα τους εμπνεύσουν εμπιστοσύνη και σεβασμό, γυναίκες με μυαλό και τρυφερή καρδιά!

Η συγγραφέας


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο

κάντε κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Ο άνδρας ο σωστός
The real rules

Συγγραφέας

Μπάρμπαρα Ντε Αντζέλις
Barbara De Angelis

Μετάφραση

Αναστασία Κοψαχείλη

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Περίπλους

Ημερομηνία έκδοσης

Μάιος 2005

Αριθμός σελίδων

151

ISBN

960-438-015-X

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Σχετικά άρθρα