«Ουφόψαρα», Δημήτρης Μελικέρτης .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Ουφόψαρα», Δημήτρης Μελικέρτης

Το νέο βιβλίο του ταλαντούχου Δημήτρη Μελικέρτη βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία από τον Νοέμβριο του 2018. Ο τίτλος του είναι «Ουφόψαρα» και την έκδοση έχει αναλάβει ο εκδοτικός οίκος Πατάκη.

Γράφει: Matia Gr
«Ουφόψαρα», Δημήτρης Μελικέρτης

Υπόθεση βιβλίου

Στις εσχατιές του διαστήματος, χιλιάδες χρόνια μετά την δική μας εποχή, υπάρχει ένας πλανήτης με ένα περίεργο όνομα… τον λένε Μπλου63. Σε μια γωνιά αυτού του πλανήτη υπάρχει μια πόλη με ένα ακόμα πιο περίεργο όνομα… Αλ-Αχλύ-3081° την αποκαλούν. Λίγο έξω από τα όριά της βρίσκεται ένα οικτρό -ακόμα και για τα δεδομένα εκείνου του τόπου- πανδοχείο, στο οποίο εργάζεται ένας έφηβος που δεν έχει όνομα!

Πως του απευθύνουν το λόγο ο ιδιοκτήτης αλλά και οι πελάτες του πανδοχείου; Απλά χρησιμοποιούν διάφορα παρατσούκλια που όλα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό… είναι μειωτικά για τον πάρα πολύ σκληρά εργαζόμενο και ουχί αμειβόμενο νέο. Επικρατέστερο αυτών δε, είναι το «Νολ», που στην γλώσσα των κατοίκων του πλανήτη σημαίνει «μηδέν»… τι άλλο θα έλεγαν!

Ναι! Σωστά διαβάσατε. Ο Νολ -έτσι θα αποκαλούμε το αγόρι απλά για να μπορούμε να συνεννοηθούμε- ΔΕΝ παίρνει κάποιο μισθό για τις πολυπληθείς και πολύπλευρες υπηρεσίες που παρέχει στην επιχείρηση. Το μόνο που προσφέρει ο Ζεφιράτ, ο ιδιοκτήτης του πανδοχείου, στον Νολ, είναι στέγη και τροφή του χειρίστου είδους αμφότερα.

Θα μου πείτε γιατί δε φεύγει από εκεί για να αναζητήσει την τύχη του κάπου αλλού; Από τη μία ο Νολ είναι ορφανός και από την άλλη… έχετε πάει ποτέ στην Αλ-Αχλύ-3081° ή γενικότερα στον Μπλου63; Όχι ε; Καλά το φαντάστηκα! Αν είχατε πάει -ευτυχώς να λέτε- θα ξέρατε ότι το να φύγει κάποιος από εκείνο το κολαστήριο, χωρίς πόρους ή άλλη βοήθεια, είναι και πρακτικά και θεωρητικά ΑΔΥΝΑΤΟΝ!

Έτσι λοιπόν ο φίλος μας, μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει στο μαγκανοπήγαδο του Ζεφιράτ και του χαμαιτυπείου του! Μέχρι όμως που ξημέρωσε μια συγκεκριμένη μέρα! Η σημερινή… η μέρα που εμφανίστηκε στο πανδοχείο ένας λιγομίλητος μυστηριώδης ταυρόμορφος πελάτης! Ναι! Είχε κέρατα στο κεφάλι του! Τα είχε προσθέσει βέβαια, δεν γεννήθηκε έτσι, άλλα κάτι τέτοιο ήταν σχεδόν άγνωστο στην περιοχή, μιας και τα χρήματα που απαιτούνται για τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι πάρα μα πάρα πολλά!

Η εξωτερική εμφάνιση αυτού του πελάτη δεν ήταν αυτό που επηρέασε -άλλαξε καθοριστικά και οριστικά θα λέγαμε- την ζωή του Νολ. Το αίτιο για την αλλαγή αυτήν ήταν κάτι που εκείνος ο πελάτης κουβαλούσε στις αποσκευές του!

Τώρα λογικά θα αναρωτιέστε τι ακριβώς έκρυβε στα μπαγκάζια του ο ταυρόμορφος επισκέπτης. Χμ! Ένα ενυδρείο. Όχι όμως ένα οποιοδήποτε ενυδρείο! Μια μικρή φορητή δεξαμενή γεμάτη… Ουφόψαρα! Τι είναι αυτά, ε; Εδώ είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης. Τα ουφόψαρα είναι κάτι σπανιότατα στο σύμπαν όντα που έχουν μια μοναδική ικανότητα. Μπορούν να μεταφέρουν, όποιον τους το ζητήσει, σε όποιο τόπο και χρόνο θέλει μέσα σε χρόνο dt.

Αν τα χρησιμοποίησε ο Νολ για να γλυτώσει από τα βάσανά του; Τα χρησιμοποίησε -κατά λάθος αφού δεν είχε ιδέα για το τι ψάρια ήταν αυτά- και έμπλεξε σε χειρότερες, από αυτές που ζούσε μέχρι τώρα, καταστάσεις. Και όχι μόνο έμπλεξε εκείνος, αλλά έμπλεξε και άλλους δύο εφήβους, τον Ορέστη και την Βερενίκη, από τον πλανήτη Γη!

Πως, πότε, γιατί… θα σας το φανερώσει ο Δημήτρης Μελικέρτης! Εγώ έχω μόνο να σας πω ότι μαζί με τους πέντε ήρωες -ναι στην παρέα θα προστεθούν και άλλα δύο “άτομα”- θα περιδιαβείτε διάφορα σημεία του συμπαντικού χώρου και χρόνου και θα ζήσετε απίστευτες και γεμάτες αγωνία περιπέτειες. Η συνέχεια… ξέρετε τώρα… επί των σελίδων του μυθιστορήματος «Ουφόψαρα»!


Για να αγοράσετε το βιβλίο «Ουφόψαρα», του Δημήτρη Μελικέρτη, κάντε κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Είναι κάποια βιβλία, που το να γράψει κανείς κριτική γι’ αυτά είναι άθλος. Είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολο γιατί δεν υπάρχουν λέξεις με τις οποίες να δείξεις σε όποιον διαβάζει την κριτική σου, πόσο τέλειο είναι το βιβλίο για το οποίο του μιλάς. Ένα από αυτά τα βιβλία, όπως θα καταλάβατε, είναι και το «Ουφόψαρα» του Δημήτρη Μελικέρτη.

Ας αρχίσουμε την “προσπάθεια” μας από την πλοκή του. Ο ταλαντούχος συγγραφέας εμπνεύστηκε μία πρωτότυπη ιστορία επιστημονικής φαντασίας που όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις καλύτερες του είδους, αλλά έχει να τους διδάξει και πολλά!

Κατά την γνώμη μου ο στίβος της επιστημονικής φαντασίας είναι πάρα πολύ σκληρός. Τόσο γιατί υπάρχουν εξαίρετα δείγματα του χώρου όσο και γιατί οι βιβλιόφιλοι που αρέσκονται σε αυτό το είδος λογοτεχνίας είναι πάρα πολύ καλά διαβασμένοι… κυριολεκτικά έχουν ξεκοκαλίσει την συντριπτική πλειοψηφία των βιβλίων της κατηγορίας αυτής.

Πως τα πάνε τα «Ουφόψαρα» σε αυτήν την θάλασσα; Το ανάφερα ήδη. Κολυμπάνε κρόουλ, πεταλούδα, ύπτιο, κάνουν κολπάκια στο νερό και διδάσκουν τα άλλα πλεούμενα πως είναι να ταξιδεύεις σε δύσκολα νερά με μαεστρία και χάρη!

Πάμε τώρα στους χαρακτήρες. Πέρα από ενδιαφέροντες και άριστα σκιαγραφημένοι, είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς από μια τεχνολογικά προηγμένη εποχή όπου η ύπαρξη άλλων μορφών ζωής δεν είναι γεγονός αλλά απλά είναι μέρος της καθημερινότητας. Τι Σταρ Τρεκ και Πόλεμος των Άστρων! Ουφόψαρα κυρίες και κύριοι!

Ανατροπές και αγωνία; Με δύο μόνο κουβέντες… σας περιμένουν σε κάθε γύρισμα σελίδας. Αδρεναλίνη στα κόκκινα και δράση καταιγιστική! Ναι είναι λογοτεχνικό βιβλίο και όχι ταινία ή video game… έχει και η λογοτεχνία δόντια αγαπητά μου παιδιά… απλά χρειάζεται καλό καπετάνιο στην πένα ή κατά το σύγχρονο στο πληκτρολόγιο!

Τα «Ουφόψαρα» όμως του Δημήτρη Μελικέρτη έχουν και ένα ακόμα πρόσωπο πέρα από αυτό της απολαυστικότατης ψυχαγωγίας. Έχουν φιλοσοφικούς προβληματισμούς. Όχι μην φοβάστε. Ο συγγραφέας δεν έχει συμπεριλάβει μέσα στις γραμμές του έργου του λογίδρια βαρετά και ξύλινα. Οι ήρωές του εντέχνως -πολύ εντέχνως- μιλούν για διάφορους προβληματισμούς που κατά την άποψή μου θα πρέπει να απασχολήσουν το ανθρώπινο γένος Σήμερα, αν όχι Εχθές! Θα δείτε!

Δεν ξέρω τι άλλο να σας γράψω. Δεν υπάρχουν λέξεις… Το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ αυτό μυθιστόρημα θα το διαβάσετε όχι με μία αλλά με μισή ανάσα! Προσωπικά νιώθω ευτυχής που διάβασα κάτι τόσο αξιόλογο και διπλά ευτυχής που ο συγγραφέας του είναι Έλληνας. Ξέρουμε κι εμείς να ζωγραφίζουμε στην επιστημονική λογοτεχνία κύριοι της Δύσης και της Ανατολής! Αμέ!

Κύριε Μελικέρτη υποκλίνομαι και αναμένω με απίστευτη λαχτάρα το επόμενο έργο σας! Φίλοι μου καλοί, βιβλιοφάγοι όλης της Ελλάδας… σηκωθείτε από ανάκλιντρα, καναπέδες, κρεβάτια, σεζλόνγκ και τρέξτε μέχρι τον υπολογιστή σας να δώσετε την ηλεκτρονική σας παραγγελία ΕΔΩ και ΤΩΡΑ! Εναλλακτικά στο κοντινότερο βιβλιοπωλείο!

Όπως και να έχει αποκτήστε άμεσα τα «Ουφόψαρα» του Δημήτρη Μελικέρτη. Είναι ΜΟΝΑΔΙΚΑ… κυριολεκτικά και μεταφορικά! 🙂

Οπισθόφυλλο:

Στον αστερισμό του Τετράγωνου & Πεινασμένου Κυνός, ένα ορφανό αγόρι εργάζεται στο άθλιο πανδοχείο του Ζεφιράτ και υπομένει την κακομεταχείριση των μεταλλωρύχων θαμώνων. Ώσπου εμφανίζεται ο ταυρόμορφος ξένος με το μυστηριώδες πακέτο και η ζωή του ανατρέπεται.
Μέσω ρηγμάτων στον χωροχρόνο, μεταφέρονται από τη Γη ο Ορέστης, μανιώδης gamer, και η Βερενίκη, παθιασμένη με το μποξ, και όλοι μαζί παρασύρονται στη δίνη μιας εξωφρενικής διαγαλαξιακής περιπέτειας.
Γιατί τους καταδιώκει η αινιγματική οργάνωση με τα αρχικά ΧΧΑ;
Πώς αντιδρούν απέναντι σε διαστημικούς πειρατές, νοήμονα αστροσκάφη, ντρόουν, λεπτούς σούµο σάι και τέρατα όπως ο Τσιπουρόσαυρος Ρεξ;
Ποια είναι η θαματουργή ιδιότητα των «ουφόψαρων»;
Μάχες, φιλίες, προδοσίες, συγκρούσεις, διαφορετικά όντα και κόσμοι, οι ανατροπές, η αγωνία, το άγνωστο κι ένας έρωτας έξω απ’ τον χώρο και τον χρόνο συνθέτουν το πιο χιουμοριστικό, ασυνήθιστο και συναρπαστικό ταξίδι στα πέρατα του σύμπαντος.


Για να αγοράσετε το βιβλίο «Ουφόψαρα», του Δημήτρη Μελικέρτη, κάντε κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Ουφόψαρα

Υπότιτλος βιβλίου

Στα πέρατα του σύμπαντος

Συγγραφέας

Δημήτρης Μελικέρτης

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Πατάκη

Ημερομηνία έκδοσης

Νοέμβριος 2018

Αριθμός σελίδων

389

ISBN

978-960-16-7585-5

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.