25η Μαρτίου, Διπλογιορτή για την Ελλάδα .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

25η Μαρτίου, Διπλογιορτή για την Ελλάδα

ΤΙΤΛΟΣ: 25η Μαρτίου, Διπλογιορτή για την Ελλάδα ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: Πηνελόπη Μωραΐτου-Μαρία Μωραΐτου ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Πέγκυ Φούρκα ΣΕΙΡΑ: Ακρίτας Παιδικά ΕΚΔΟΣΗ: Φεβρουάριος 2011 ΣΧΗΜΑ: 17Χ21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 40 ΤΙΜΗ: 8€ Ένα υπέροχο δώρο για τον Βαγγέλη και την […]

Γράφει: Matia Gr
25η Μαρτίου, Διπλογιορτή για την Ελλάδα

25η Μαρτίου, Διπλογιορτή για την ΕλλάδαΤΙΤΛΟΣ: 25η Μαρτίου, Διπλογιορτή για την Ελλάδα
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: Πηνελόπη Μωραΐτου-Μαρία Μωραΐτου
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Πέγκυ Φούρκα
ΣΕΙΡΑ: Ακρίτας Παιδικά
ΕΚΔΟΣΗ: Φεβρουάριος 2011
ΣΧΗΜΑ: 17Χ21
ΣΕΛΙΔΕΣ: 40
ΤΙΜΗ: 8€

Ένα υπέροχο δώρο για τον Βαγγέλη και την Βαγγελίτσα.
Το πρώτο βιβλίο για μικρά παιδιά αφιερωμένο στην εθνική και θρησκευτική μας γιορτή.
Ο Ευαγγελισμός και ο Ελληνισμός σε ένα πολύχρωμο βιβλίο.

Μέσα σε 40 σελίδες με ζωντανή εικονογράφηση παρουσιάζεται η ιστορία του Ευαγγελισμού και η ηρωική επανάσταση του Γένους μας με τρόπο ελκυστικό και παιχνιδιάρικο. Κάθε σελίδα και ένα παιχνίδι. Μαθαίνουμε την ιστορία του Ευαγγελισμού ζωγραφίζοντας και αναλύοντας την εικόνα του. Λύνουμε το κρυπτόλεξο της βυζαντινής αυτοκρατορίας και της πολύχρονης σκλαβιάς στους Τούρκους, μαθαίνουμε για το κρυφό σχολειό συγκρίνοντάς το με τη σημερινή μας τάξη. Γνωρίζουμε το Ρήγα Φεραίο μέσα από το Θούριό του. Ανακαλύπτουμε τους ήρωες της επανάστασης του 1821, τοποθετώντας αυτοκόλλητα. Αναγνωρίζουμε τους Φιλικούς και τη Φιλική Εταιρία μέσα από σπαζοκεφαλιές. Μέσα από ένα παιχνίδι λαβυρίνθου βοηθάμε το κλεφτόπουλο να φτάσει στο μυστικό λημέρι των Τούρκων, και ενώνουμε τις ιστορικές μάχες με τους ήρωες στρατηγούς τους.
Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, η Μαντώ Μαυρογένους, οι φιλέλληνες Λόρδος Μπάυρον, Τζώρτζ Κάννιγκ, Βίκτωρ Ουγκώ και τόσοι άλλοι γίνονται οι ήρωες της ιστορίας μας και οι σύντροφοι στα παιχνίδια μας. Μαθαίνουμε την ιστορία μας και χαιρόμαστε.
Για παιδιά ηλικίας από 5-9 ετών

Οι συγγραφείς
Η Πηνελόπη Μωραΐτου είναι εκπαιδευτικός, συγγραφέας, διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται με την παιδική λογοτεχνία. Είναι γενική διευθύντρια του Ερευνητικού Ιδρύματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης (Ε.Ι.Π.Ε.).
Η Μαρία Μωραΐτου γεννήθηκε στον Πειραιά και σπουδάζει παιδαγωγικά στη Βοστώνη. Έχει παρακολουθήσει το 1ο και 2ο Θερινό Σχολείο με θέμα «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός» και το 1ο Συνέδριο «Λαϊκός Πολιτισμός και Εκπαίδευση». Αγαπάει τα λούτρινα ζωάκια της και ταξιδεύει μέσα από τις σελίδες των αγαπημένων της βιβλίων.

Η εικονογράφος
Η Πέγκυ Φούρκα άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση το 1994, ενώ παράλληλα σπούδασε σχέδιο, χρώμα και την τέχνη της αγιογραφίας. Η αγάπη της όμως για τα παιδιά την οδήγησε στο παιδικό βιβλίο. Έτσι από το 1996 σε συνεργασία με αξιόλογους συγγραφείς και εκδότες, έδωσε ζωή και κίνηση σε πολλά βιβλία για παιδιά. Έχει επίσης συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στην εικονογράφηση εκπαιδευτικών βιβλίων για τις τάξεις του δημοτικού (Μελέτη Περιβάλλοντος Α΄ Δημοτικού και Θρησκευτικά Γ΄ δημοτικού). Στο πλαίσιο του προγράμματος του Ε.ΚΕ.ΒΙ «Συγγραφείς και εικονογράφοι στα σχολεία» επισκέπτεται σχολεία σε όλη την Ελλάδα και μοιράζεται με τα παιδιά τα μυστικά της εικονογράφησης και τη χαρά της δημιουργίας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.