Ματιά

«Εχθροί εξ αίματος», του Αρκά

Νέα Βίντεο Όπως αποδείχτηκε δεν επρόκειτο για κόμιξ αλλά για ένα βιβλίο γραμμένο σαν θεατρικό. Μια δυό ματιές στις σελίδες του ήταν αρκετές για να με οδηγήσουν στο ταμείο του καταστήματος παρέα με το […]

«Εχθροί εξ αίματος», του Αρκά

Όπως αποδείχτηκε δεν επρόκειτο για κόμιξ αλλά για ένα βιβλίο γραμμένο σαν θεατρικό. Μια δυό ματιές στις σελίδες του ήταν αρκετές για να με οδηγήσουν στο ταμείο του καταστήματος παρέα με το τρόπαιο «εχθροί εξ αίματος» του Αρκά. Ένα βιβλίο, 90+ σελίδων, που κυκλοφόρησε φέτος, το 2007, από τις εκδόσεις Γράμματα.
Όπως αναφέραμε και παραπάνω, πρόκειται για ένα θεατρικό στο οποίο τόσο οι ήρωες όσο και ο τόπος που διαδραματίζεται η ιστορία είναι εντελώς ξεχωριστοί. Οι ήρωές μας είναι τρία όργανα ενός ανθρωπίνου σώματος. Το λεπτό έντερο, το παχύ έντερο και το δεξί νεφρό. Αυτοί οι ξεχωριστοί τύποι συναντούνται σε ένα σημείο του σώματος στο οποίο ανήκουν μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Το σώμα βρίσκεται στο νοσοκομείο, ενώ ο εγκέφαλος έχει πέσει σε κώμα. Τα όργανα προσπαθούν να εκτιμήσουν την κατάσταση και να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για την πάρτη τους. Οι διάλογοι είναι γρήγοροι και διασκεδαστικοί διαχέοντας το λεπτό, έξυπνο και ιδιαίτερο χιούμορ του Αρκά.
Για άλλη μια φορά ο ταλαντούχος αυτός άνθρωπος μας χαρίζει άφθονο χαμόγελο μέσα από τα παθήματα και τα λόγια των ηρώων του. Ηρώων που μπορείς να τους δεις από τη μία κυριολεκτικά και να περάσεις όμορφα καθώς τους παρακολουθείς και από την άλλη μεταφορικά και να λάβεις κάποια ερεθίσματα για περεταίρω σκέψη και προβληματισμό.
Το «εχθροί εξ αίματος» είναι ένα διασκεδαστικό βιβλίο που θα σας προβληματίσει σχετικά με τις καταχρήσεις και τα αποτελέσματα που αυτές έχουν στο σώμα μας και σας το προτείνω τόσο για διασκέδαση όσο και για προβληματισμό.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:
Μετά από ένα ατύχημα ο Εγκέφαλος πέφτει σε κώμα. Τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα, χτυπημένα κι αυτά και χωρίς ηγεσία, ορίζουν μια συνάντηση για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Στη συνάντηση έρχονται πρώτα το Παχύ και το Λεπτό Έντερο και αρχίζουν να συζητούν για το επεισόδιο, διαφωνώντας έντονα.
Μέσα από αντεγκλήσεις, αντιπαραθέσεις και ξεκαρδιστικούς διαλόγους θα αρχίσει να αποκαλύπτεται μια άλλη πλευρά των πραγμάτων. Αθέατες πτυχές και κρυμμένα μυστικά θα βγουν στην επιφάνεια οδηγώντας την πλοκή σε ένα ευρηματικό φινάλε.
Μια εντελώς απροσδόκητη δημιουργία του Αρκά σε θεατρική φόρμα.

Ο.Κ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα