«Ετοιμάσου να γίνεις μεζεδάκι, Τζερόνιμο!», Τζερόνιμο Στίλτον

Απολαύστε άλλη μία πανέμορφη ιστορία με τον αγαπημένο μας ήρωα και μαζί με την απόλαυση αποκομίστε και δυό τρία διδάγματα που θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα στη ζωή σας.

Γράφει: Matia Gr
«Ετοιμάσου να γίνεις μεζεδάκι, Τζερόνιμο!», Τζερόνιμο Στίλτον
Tags

Αγαπητά μου τρωκτικά, το όνομά μου είναι Στίλτον, Τζερόνιμο Στίλτον και διευθύνω την “Ηχώ των τρωκτικών”, την πιο διάσημη εφημερίδα στον Ποντικόνησο. Όσοι με γνωρίζετε θα ξέρετε ήδη ότι είμαι ένας ποντικός λιγάκι φοβητσιάρης. Κι όμως, έτυχε να συμμετάσχω σε έναν αγώνα πάλης…
Τι λέτε; ότι η πάλη δεν είναι για μένα; Έχετε δίκιο, όμως δε συμμετείχα ως διαγωνιζόμενος, αλλά ως έπαθλο!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Όλα ξεκίνησαν από το μήνυμα που έφερε ένα περιστέρι στο γραφείο του ήρωά μας. Τι έλεγε αυτό το μήνυμα; Καθίστε καλύτερα πριν το ακούσετε! Ένας απελπισμένος ποντικός, φυλακισμένος στο Γατονήσι, όδευε ολοταχώς προς τα στομάχια των δεσμοφυλάκων του… Τελευταία του ελπίδα -όπως ο ίδιος έγραφε- ήταν ο Τζερόνιμο!

Πατήστε "Μου αρέσει" για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι!

Αν και φοβητσιάρης, ο φίλος μας δεν δίστασε καθόλου. Ένας ποντικός ήταν αιχμάλωτος και επρόκειτο να φαγωθεί από τις γάτες με συνοπτικές διαδικασίες. Κάτι έπρεπε να κάνει. Αμέσως! Τι όμως;

Ευτυχώς για εκείνον δεν είναι μόνος του. Ο πάντα εκνευριστικός, αλλά πιστός και συνήθως χρήσιμος ξάδερφος, ο Τράπολα, βρίσκεται στο πλευρό του. Τα μουστάκια του Τράπολα ήταν, που ανίχνευσαν ότι κάτι περίεργο κρυβόταν πίσω από την επιστολή και την έκκληση για βοήθεια.

Είχε άραγε δίκιο ή απλά η έμφυτη καχυποψία του είχε πάρει για άλλη μια φορά τα ηνία της σκέψης του; Τι ακριβώς συμβαίνει στο Γατονήσι, και τι μαγειρεύουν οι πάντα πεινασμένες για ζουμερά ποντικάκια γάτες; Όλα αυτά θα τα μάθετε όταν διαβάσετε το: «Ετοιμάσου να γίνεις μεζεδάκι, Τζερόνιμο!» του Τζερόνιμο Στίλτον που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος και από το 2014 σας περιμένει στα ράφια των βιβλιοπωλείων.

Με όχημα άλλη μία ξεκαρδιστική ιστορία που πλαισιώνεται όπως πάντα από μια άριστη εικονογράφηση, ο Τζερόνιμο Στίλτον σε αυτή του την περιπέτεια μας μιλά για τους στημένους αγώνες όπου το “ευ αγωνίζεσθαι” πάει περίπατο και για την κατάχρηση εξουσίας που διώχνει πολύ πολύ μακριά κάθε έννοια δημοκρατίας και ελευθερίας. Ακόμα μας μιλά για τις συναισθηματικές παγίδες που είναι πολύ πολύ χειρότερες από εκείνες που χρησιμοποιούν ένα μικρό κομμάτι τυριού για να πιάσουν στις δαγκάνες τους; τα ανυποψίαστα ποντικάκια.

Απολαύστε άλλη μία πανέμορφη ιστορία με τον αγαπημένο μας ήρωα και μαζί με την απόλαυση αποκομίστε και δυό τρία διδάγματα που θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα στη ζωή σας. Καλή ανάγνωση!

[grbk http://www.greekbooks.gr/stilton-jeronimo.person?filters=TotalSales&pageNo=1%5D

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Αγαπητά μου τρωκτικά,
Εδώ στην Ποντικόνησο, όλα τα βιβλία μου έχουν γίνει μπεστ σέλερ. Πρόκειται για ξεκαρδιστικές περιπέτειες, πιο τρυφερές από τη φέτα, πιο νόστιμες από τη γραβιέρα και πιο αρωματικές από την παρμεζάνα… Είναι ιστορίες που θα σας μείνουν αξέχαστες, σας το εγγυώμαι εγώ, ο Τζερόνιμο Στίλτον.

ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΖΕΔΑΚΙ, ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ!

“Οι Γάτοι Πειρατές διοργανώνουν ένα Τουρνουά Γατοπάλης στο Γατονήσι, αλλά ο σκοπός τους είναι πονηρός. Μερικοί από τους πιο διάσημους παλαιστές, όπως ο Γατοβεντέτας, ο Μάξιμος Ξυλοφορτίδης, ο Ρόκι Γάταρος και ο Νιαουράκης Τσαντίλας, πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα μυστηριώδη μασκοφόρο πρωταθλητή, τον Καπετάν Γαντζοχέρη. Ο νικητής του τουρνουά θα πάρει ως έπαθλο ένα πεντανόστιμο μεζεδάκι… δηλαδή εμένα, τον Τζερόνιμο Στίλτον! Μπρρρρ! Λέτε να γλιτώσω τελικά;”

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα