Ματιά

«Κλάσμα δευτερολέπτου», του Ντέιβιντ Μπαλντάτσι – Split second – David Baldacci

Ένας μυστηριώδης άνθρωπος έχει δημιουργήσει ένα καλοστημένο παιχνίδι αναζήτησης στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο καλούνται να παίξουν ο Σον Κινγκ και η Μισέλ Μάξγουελ. Ένα παιχνίδι – παγίδα στο οποίο θυσιάζονται αδίστακτα αθώοι άνθρωποι ενώ […]

«Κλάσμα δευτερολέπτου», του Ντέιβιντ Μπαλντάτσι – Split second – David Baldacci

Ένας μυστηριώδης άνθρωπος έχει δημιουργήσει ένα καλοστημένο παιχνίδι αναζήτησης στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο καλούνται να παίξουν ο Σον Κινγκ και η Μισέλ Μάξγουελ. Ένα παιχνίδι – παγίδα στο οποίο θυσιάζονται αδίστακτα αθώοι άνθρωποι ενώ κανείς δεν γνωρίζει πότε και πως θα τελειώσει αυτός ο εφιάλτης.
Τα παραπάνω είναι μια μικρή γεύση από το βιβλίο του Ντέιβιντ Μπαλντάτσι (David Baldacci), «Κλάσμα δευτερολέπτου». Ένα βιβλίο που γράφτηκε το 2003, ενώ κυκλοφόρησε στην Ελληνική γλώσσα το 2008 από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη σε μετάφραση του Χρήστου Καψάλη.
Η ανάγνωση του βιβλίου αυτού θυμίζει από την πρώτη σελίδα υψηλού επιπέδου κινηματογραφική περιπέτεια. Η αγωνία σε συνοδεύει από την αρχή μέχρι το τέλος του, ενώ η πλοκή και οι έξυπνες ανατροπές συμβάλουν στην απόλαυση της ανάγνωσής του. Ο Μπαλντάτσι είναι αναμφισβήτητα ένας μάστορας βιβλίων περιπέτειας και αυτό αποδεικνύεται και στο βιβλίο του αυτό. Οι ήρωές του και η δράση τους σε μαγνητίζουν κάνοντάς σε να αναρωτιέσαι συνέχεια γύρω από το ποια κατάληξη θα έχει αυτή η ιστορία και ποιος ο ρόλος του κάθε χαρακτήρα σε αυτήν.
Απόλαυσα τόσο πολύ αυτό το βιβλίο που θα ήθελα να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη για να το χαρώ και οπτικοποιημένο. Οι λάτρεις της περιπέτειας και των αστυνομικών μυθιστορημάτων θα ενθουσιαστούν! Καλή ανάγνωση.

 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Ένα βιβλίο που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη…

Άλλο ένα μυθιστόρημα αγωνίας από τον αναγνωρισμένο συγγραφέα του είδους.
Για μία ακόμα φορά ο Μπαλντάτσι στο καινούριο θρίλερ του προσφέρει στους πιστούς του αναγνώστες μια αγωνιώδη περιπέτεια που κόβει την ανάσα.
Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ένας πρώην πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών του οποίου η καριέρα έληξε άδοξα όταν δολοφονήθηκε ο πολιτικός την προστασία του οποίου είχε αναλάβει. Κι ενώ προσπαθεί να ξεχάσει το σκοτεινό παρελθόν του, τα πάντα ανατρέπονται όταν θα βρει ένα συνεργάτη του δολοφονημένο στο γραφείο του. Κι επειδή ενός κακού μύρια έπονται, δύο γυναίκες στενά συνδεδεμένες με τη ζωή του εμπλέκονται στην υπόθεση και όλοι μαζί προσπαθούν να ανακαλύψουν την άκρη του νήματος.
Ο κίνδυνος κορυφώνεται καθώς κανείς δεν υποψιάζεται ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος…

Ν.Π.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα