Ματιά

«Το μοναχικό λιοντάρι», της Ρόζαμουντ Πίλτσερ – «Sleeping Tiger», by Rosamunde Piltser

Μόλις τελείωσα την ανάγνωση ενός υπέροχου βιβλίου και κάθισα να σας γράψω γι’ αυτό. Ο λόγος για το βιβλίο της Ρόζαμουντ Πίλτσερ με τίτλο «Το μοναχικό λιοντάρι». Ο Αγγλικός τίτλος του βιβλίου είναι: «Sleeping […]

«Το μοναχικό λιοντάρι», της Ρόζαμουντ Πίλτσερ – «Sleeping Tiger», by Rosamunde Piltser

«Το μοναχικό λιοντάρι» της Ρόζαμουντ ΠίλτσερΜόλις τελείωσα την ανάγνωση ενός υπέροχου βιβλίου και κάθισα να σας γράψω γι’ αυτό. Ο λόγος για το βιβλίο της Ρόζαμουντ Πίλτσερ με τίτλο «Το μοναχικό λιοντάρι». Ο Αγγλικός τίτλος του βιβλίου είναι: «Sleeping Tiger» και εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1967. Η Ελληνική έκδοση έγινε τον Ιούνιο του 1999 από τις εκδόσεις «Ωκεανίδα» σε μετάφραση της Μαρίας Σακκή. Είναι ένα από τα δεκατέσσερα βιβλία της συγγραφέως που κυκλοφορούν στην Ελληνική γλώσσα. Οι 199 σελίδες καθαρού κειμένου του βιβλίου, πέρασαν μέσα σε ένα απόγευμα αφήνοντάς μου ένα χαμόγελο στα χείλη.
Η βασική ηρωίδα του βιβλίου, είναι η Σελίνα που μετά τον θάνατο της πλούσιας γιαγιάς της, ετοιμάζεται να παντρευτεί με τον Ρόντνυ. Η γιαγιά της Σελίνας, ήταν και κηδεμόνας της, μιας και η μητέρα της πέθανε στην βρεφική της ηλικία, και ο πατέρας της, όπως της είχαν πει, πέθανε κατά τη διάρκεια του πολέμου, πριν την γέννηση της Σελίνας. Ο γάμος των γονιών της ήταν ανεπιθύμητος από τη γιαγιά της, η οποία μεγάλωσε τη Σελίνα αποκρύπτοντάς της κάθε τι που είχε σχέση με τον πατέρα της. Αυτό έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούσε η κυρία Μπρους, δημιουργώντας στη Σελίνα μια εμμονή γύρω από το πρόσωπο του πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ.
Ελάχιστες μέρες πριν από το γάμο της, ο Ρόντνυ, της χαρίζει ένα βιβλίο στο οπισθόφυλλο του οποίου υπάρχει η φωτογραφία του συγγραφέα, που μοιάζει καταπληκτικά με μια φωτογραφία του νεκρού πατέρα της, που είχε καταφέρει να βρει η Σελίνα πριν από χρόνια. Χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, η Σελίνα ξεκινά για το νησί Σαν Αντόνιο στο οποίο μένει ο συγγραφέας Τζωρτζ Ντάυερ πιστεύοντας ότι αυτός είναι ο πατέρας της. Μετά από πολλές περιπέτειες, καταφέρνει να φτάσει στην κατοικία του Τζώρτζ και να ανακαλύψει ότι… Η συνέχεια επί των σελίδων του βιβλίου.

[grbk http://www.greekbooks.gr/piltser-rozamunt.person?filters=TotalSales&pageNo=1%5D

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:
Για πρώτη φορά στη ζωή της η Σελίνα Μπρούς, μεγαλωμένη στη σιγουριά μιας αριστοκρατικής λονδρέζικης συνοικίας δεν ήξερε τι την περίμενε αύριο.
Ακολουθώντας μιαν ακαταμάχητη παρόρμηση είχε εγκαταλείψει τον μνηστήρα της, ένα νέο δικηγόρο με λαμπρό μέλλον, και πήρε το αεροπλάνο για ένα νησάκι κοντά στις ισπανικές ακτές. Έψαχνε να βρει τον πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ.
Αυτό όμως που βρήκε ήταν μια απρόβλεπτη αλήθεια για τον εαυτό της και για τον άντρα που θα παντρευόταν. Γιατί το εξωτικό νησί του Σαν Αντόνιο της χάρισε κάτι περισσότερο απο τον εκτυφλωτικό ήλιο του μεσημεριού. Έφερε στη ζωή της τον μυστηριώδη Τζώρτζ Ντάυερ, που δεν κρατούσε μόνο το κλειδί του παρελθόντος της….αλλά και της καρδιάς της.

Ο.Κ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα