«Η αλήθεια που θέλω να ξεχάσω», Δήμητρα Μανθεάκη

Η αλήθεια που θέλω να ξεχάσω

«Η αλήθεια που θέλω να ξεχάσω», Δήμητρα Μανθεάκη

Όσοι διαβάσουν αυτό το μυθιστόρημα θα το ευχαριστηθούν, θα βουρκώσουν, θα θυμηθούν, θα ξεχαστούν και θα συλλογιστούν.

Εκδόσεις Ψυχογιός, 2017
Σελ. 454

Το συγκλονιστικό ποιητικής ομορφιάς αυτό κείμενο εξιστορεί την αληθινή ιστορία της νεαρής Περσεφόνης Λυδάκη, κόρη Ελλήνων μεταναστών, που ζούνε στην Καλιφόρνια την δεκαετία του 1930.

Ο Αντόνιο Λοπέζ, γιός του αριστοκράτη και αφεντικού της οικογένειας Λυδάκη και η Περσεφόνη, οι ήρωες της ιστορίας, αν και φορτωμένοι πανίσχυρες βεβαιότητες και βολικά στερεότυπα, είναι ακόμα πολύ νέοι και λαίμαργοι για ζωή. Συναντιούνται, θαμπώνονται, παρασύρονται, ονειρεύονται ο ένας τον άλλο, κάνουν σχέδια, και ύστερα… παρεμβαίνει ο άρχοντας Φερνάντο Λοπέζ, πατέρας του Αντόνιο και όλα πάνε στραβά.


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο

κάντε κλικ εδώ!


Αξίζει να τιμωρηθεί κάποιος ή κάποια οι οποίοι τολμούν να ζητήσουν λίγη αποδοχή χωρίς να διακινδυνεύσουν να χάσουν τον εαυτό τους και τον έρωτά τους; Αν λίγη αποδοχή κοστίζει σε κάποιον ό,τι έχει και δεν έχει, ποιος μπορεί να ελπίζει πως διαθέτει αρκετή θέληση και δύναμη για να διεκδικήσει τον έρωτά της, την πρώτη της αγάπη; Αξίζει σε αυτή που έδωσε όλο της τον εαυτό σε κάποιον, η αναγκαστική εξορία μακριά από τον αγαπημένο της και τους γονείς της; Αξίζει μια πονεμένη καρδιά να φύγει σε μέρος, που δεν επέλεξε και της επιφύλαξε σκληρή σωματική δοκιμασία και αφάνταστη ψυχική ταλαιπωρία και μεγάλη μοναξιά και να φτάσει τόσο μακριά από την Αμερική, πρώτα στη Γερμανία και μετά στις μακρινές Φιλιππίνες; Μπορεί μια άκαρδη δρομολόγηση εξελίξεων από τρίτους, να στερεί στο ερωτευμένο ζευγάρι μια ευκαιρία να μιλήσουν, να ξεδιαλύνουν καταστάσεις και να επανορθώσουν, για ανθρώπινα λάθη, που στοίχισαν τόσο ακριβά; Και με τον καρπό του έρωτα τι γίνεται; Και τι άθλιο παιχνίδι έχει παίξει η μοίρα, ώστε να φτάσουν δυο συγγενείς να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόθεση να εξοντώσει ο ένας τον άλλο, αφού ανήκαν σε αντίπαλα πολεμικά στρατόπεδα; Θα υπάρξει τελικά λύτρωση, επανόρθωση και συγχώρηση; Θα ξαναρχίσει, για τους ήρωες του μυθιστορήματος, από εκεί που αφήσανε την ιστορία τους;

Όσοι διαβάσουν αυτό το μυθιστόρημα θα το ευχαριστηθούν, θα βουρκώσουν, θα θυμηθούν, θα ξεχαστούν και θα συλλογιστούν.

Η συγγραφέας Δήμητρα Μανθεάκη χτίζει με δεξιοτεχνία ένα μυστηριακό σύμπαν όπου κυριαρχούν η διαφθορά, η βία, η χειραγώγηση, η δολοπλοκία, τα ματαιωμένα όνειρα, ο δυνατός έρωτας, η πρώτη αγάπη, η μοίρα, ο πόνος, η αναγκαστική εξορία, η μοναξιά, η επιστροφή στο παρελθόν, η σκληρή αλήθεια και η πραγματική ευτυχία.


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο

κάντε κλικ εδώ!


Οικογενειακά δράματα, ερωτικές απογοητεύσεις, υπαρξιακές αναζητήσεις, εξορίες, μηχανορραφίες διαπλέκονται με γρήγορους ρυθμούς και περιεκτικές περιγραφές σε ένα μυθιστόρημα που γεννά δυνατά συναισθήματα και διαβάζεται απνευστί.

Ένα πολύ ωραίο λαϊκό, μαυλιστικό, ερωτικό μυθιστόρημα. Διαβάστε το.

Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ-ΜΑΝΘΕΑΚΗ γεννήθηκε στα Γιάννενα και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Σπούδασε Ελληνική και Αγγλική Φιλολογία και συνέχισε τις σπουδές της στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Εργάστηκε πολλά χρόνια ως επιχειρηματίας, διατηρώντας φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Είναι παντρεμένη με τον Αλέξη Μανθεάκη, γνωστό επικοινωνιολόγο, συγγραφέα και πολιτικό αναλυτή. Κατοικεί στην Αθήνα με τον σύζυγό της και τη δημοσιογράφο κόρη της Μαρίνα. Με την ιδιότητα της αρχαιολόγου είναι μέλος του Δ.Σ. της παγκόσμιας οργάνωσης για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα IPSACI (The International Parthenon Sculptures Action Committee) που αριθμεί 240.000 μέλη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Kυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της «ΕΓΩ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑΛΙΜΠΑΝ», «ΕΙΧΑ ΜΟΝΟ ΕΣΕΝΑ» και «Ο ΘΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ».

Κώστας Τραχανάς


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο

κάντε κλικ εδώ!


Σχετικά άρθρα