«Η σκούπα και το σύστημα», Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλλας

Μια τυχοδιωκτική περιπέτεια που σαρκάζει τη σύγχρονη Αμερική.

Γράφει: Matia Gr
«Η σκούπα και το σύστημα», Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλλας
Tags

Η σκούπα και το σύστημα
Εκδόσεις Κριτική, 2016
Σελ. 572

Η 24χρονη τηλεφωνήτρια Λινόρ Μπίντσμαν βρίσκεται αντιμέτωπη με την απόδραση της γιαγιάς της από το γηροκομείο μ’ έναν νευρωτικό εραστή και μ’ έναν λαλίστατο παπαγάλο.

Η κυρίαρχη ιδέα γύρω από τα προβλήματα της Λινόρ είναι η χρήση των λέξεων ως συμβόλων για τον καθορισμό ενός προσώπου.

Για να εικονογραφήσει αυτή την ιδέα, ο Γουάλλας χρησιμοποιεί κάθε λογής υλικό, από ηχογραφημένες εκπομπές μέχρι ψυχαναλυτικές συνεδρίες. Πολλές μικρές καταστροφές σαμποτάρουν την προσπάθεια της Λινόρ για αγάπη και αυτοπραγμάτωση.

Ένας συναρπαστικός συνδυασμός υψηλής φιλοσοφίας και ποπ κουλτούρας. Μια τρελή ιστορία βιομηχανικής κατασκοπείας και παθιασμένων ερωτικών σχέσεων. Τολμηρό… ξεκαρδιστικό… αινιγματικό. Μια τυχοδιωκτική περιπέτεια που σαρκάζει τη σύγχρονη Αμερική.

Ο Ντέιβιντ Φόρεστ Γουάλλας (David Foster Wallace) είναι συγγραφέας των πολύκροτων μυθιστορημάτων Infinite Jest, The Pale king και Η σκούπα και το σύστημα, καθώς και των συλλογών διηγημάτων Αμερικανική Λήθη, Brief Interviews with Hideous Me, Κορίτσι με παράξενα μαλλιά, των συλλογών δοκιμίων και ρεπορτάζ Consider the lobster και A Supposedly Fun Thing I’ll Never Do Again, καθώς και της μονογραφίας Everything and More: A Compact History of Infinity.

Κώστας Τραχανάς


Αγοράστε το «Η σκούπα και το σύστημα», του Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλλας, κάνοντας κλικ εδώ!


Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα