Ματιά

«Ο αιώνιος πόλεμος», Άλεξ Σκάροου – «The eternal war», Alex Scarrow

Θα σας μαγέψει από την πρώτη παράγραφο και θα συνεχίσει να σας εκπλήσσει και να σας ψυχαγωγεί μέχρι το οπισθόφυλλό του που θα συναντήσετε 500+ σελίδες αργότερα.

«Ο αιώνιος πόλεμος», Άλεξ Σκάροου – «The eternal war», Alex Scarrow

Ο αιώνιος πόλεμος
2001μ.Χ., Νέα Υόρκη. Η Μάντι, η Σαλ και ο Λίαμ -οι τρεις φύλακες του χρόνου- μαζί με την Μπέκα και τον Μπομπ -τους δύο βοηθητικούς πράκτορες- αποφασίζουν να επισκεφθούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Εκεί δεν βρέθηκαν εξαιτίας κάποιας αποστολής. Αποφάσισαν απλά να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα, κάτι το οποίο είχαν απόλυτη ανάγκη όλοι τους. Εντάξει, οι βοηθητικοί δεν το χρειάζονται, αλλά θα είναι για εκείνους μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρατηρήσουν τον τρόπο που κινούνται και συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, ώστε να προσαρμόσουν ανάλογα το δικό τους φέρεσθαι.

Ας αφήσουμε όμως τους ήρωες μας να διασκεδάσουν στο μουσείο και να ταξιδέψουμε εμείς στο χρόνο… πάμε στην Νέα Ορλεάνη, στα 1831μ.Χ. Εκεί συναντάμε τον Αβραάμ Λίνκολν, ναι τον γνωστό μετέπειτα Πρόεδρο των ΗΠΑ, όπου σε νεαρή ηλικία ψάχνει να βρει δουλειά, για να εξασφαλίσει τα προς το ζειν και τα προς το πιείν… μιας και όποτε βρίσκει το απαραίτητο αντίτιμο, το τσούζει λιγάκι!


Ρεύτηκε· ένα μακρόσυρτο, δυνατό κρώξιμο, που έκανε κάμποσα κεφάλια στη λεωφόρο να γυρίσουν. Ήταν μάλιστα τόσο ηχηρό, που άκουσε την κυρία με τον δαντελένιο σκούφο να αφήνει μια κραυγή αηδίας. Τόσο ηχηρό, που δεν άκουσε τη βροντή από τις οπλές των αλόγων που έρχονταν καταπάνω του, ούτε το τσούγκρισμα των βαρελιών της μπίρας που κατρακύλησαν από την καρότσα του ακυβέρνητου κάρου, ούτε την κραυγή μιας άλλης γυναίκας που συνειδητοποίησε τι επρόκειτο να συμβεί σε μερικές στιγμές.

Δυστυχώς το ατύχημα ήταν θανατηφόρο. Ο πολιτικός που θα συνέβαλε στην λήξη του εμφυλίου πολέμου και στην επικράτηση των Βορείων, ήταν πλέον νεκρός. Βάλτε τώρα με το νου σας, τι μεγέθους και εύρους αλλαγές στην Ιστορία επρόκειτο να συμβούν.

Κάπως έτσι πήγε περίπατο η χαλαρή ημέρα ξεκούρασης των ηρώων μας. Γυρνώντας εσπευσμένα στο αρχηγείο τους, ανακάλυψαν τον λόγο που άρχισαν να συμβαίνουν αλλαγές στο περιβάλλον τους. Αλλαγές που προμήνυαν ένα τεράστιο χρονικό τσουνάμι. Ο Αβραάμ Λίνκολν είχε απλά εξαφανιστεί από την ιστορία. Πρώτο τους μέλημα να βρουν με ποιο τρόπο και κυρίως πότε ακριβώς έγινε η εξαφάνισή του. Από την δημοσίευση μιας εφημερίδας της τότε εποχής, έμαθαν για το θανατηφόρο δυστύχημα της 5ης Απριλίου του 1831.

Ο Λιαμ, ο Μπομπ και -αυτή τη φορά- η Σαλ ετοιμάστηκαν άμεσα για να αναχωρήσουν. Ο ρόλος της Σαλ στην ομάδα είναι βασικά η παρατήρηση του περιβάλλοντος, για τον έγκαιρο εντοπισμό μικρών αλλαγών, που υποδείκνυαν αλλαγή στην Ροή της Ιστορίας. Σε αυτό το ταξίδι-αποστολή, όμως, θα ακολουθούσε την ομάδα κρούσης για να ζήσει και λίγη δράση μακρυά από την ρουτίνα.

Η αποστολή δεν φαίνεται να έχει σοβαρές δυσκολίες. Θα μεταφερθούν στο 1831, θα αρπάξουν τον Λίνκολν λίγο πριν τον πατήσει το κάρο και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Και όντως έτσι έγινε. Ο Λίαμ, ο Μπομπ και η Σαλ ακύρωσαν το δυστύχημα και κατόπιν επέστρεψαν στη βάση τους. Όμως -για κακή τους τύχη- μαζί τους επέστρεψε και ο άτακτος Αβραάμ!!! Βρε τον βελζεβούλη… φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν και… τα κάνει όλα Γης Μαδιάμ!

Όπως εύκολα καταλαβαίνετε, όχι μόνο δεν διορθώθηκε η ιστορική ροή των γεγονότων, αλλά τουναντίον μπλέχτηκε χειρότερα. Λογικά, αν επιστρέψουν άμεσα τον μπαγασάκο στην εποχή του όλα θα διορθωθούν. Πως να τον επιστρέψουν όμως που τους το έσκασε μέσα από τα χέρια τους; Ένας άνθρωπος του 19ου αιώνα, με μια ασύδοτη ιδιοσυγκρασία, ελεύθερος στη Νέα Υόρκη του 21ου! Σκούρα τα πράγματα… πολύ πολύ σκούρα.

Για του λόγου το αληθές, δεν πέρασε πολύ ώρα από την δραπέτευσή του, και συνελήφθη από την αστυνομία. Για ένα καυγαδάκι τον μπαγλάρωσαν, αλλά κατόπιν άνοιξε το στοματάκι του, μίλησε περί αεροπλάνων στους δίδυμους πύργους (είχε δει εικόνες στο αρχηγείο των φυλάκων του χρόνου) και τσουπ… σιδηροδέσμιος ο κύριος Λίνκολν ως τρομοκράτης! Άντε τώρα οι ήρωες μας να τον αποσπάσουν από τις δαγκάνες του FBI…

Καθώς οι ώρες περνούν και ο απίστευτος φιλαράκος μας συνεχίζει να ζει σε λάθος εποχή, οι αλλαγές στην ιστορία παίρνουν όλο και πιο δραματική έκταση. Όταν, δε, έφτασε το μεγάλο τσουνάμι του χρόνου, έγινε σαφές ότι ο Αμερικανικός Εμφύλιος κρατούσε ακόμα.

Ένα τόσο πολύπλοκα μπερδεμένο κουβάρι θα χρειαστεί τον καλύτερο εαυτό από κάθε μέλος της ομάδας των Φυλάκων του Χρόνου! Της ομάδας που σε πολλά σημεία αυτής της περιπέτειας θα βρεθεί πραγματικά στο χείλος μιας αμετάκλητης καταστροφής.

Για όλα τα προηγούμενα και για ακόμα πολύ περισσότερα σας συνιστώ να εντρυφήσετε στις σελίδες του «Ο αιώνιος πόλεμος», που υπογράφει ο Άλεξ Σκάροου. Πρόκειται για το τέταρτο μέλος της σειράς «Οι Φύλακες του Χρόνου» που κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2015, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μετάφραση της Βούλας Αυγουστίνου.

Και σε αυτό του το μυθιστόρημα, ο ταλαντούχος Άλεξ Σκάροου, συναρπάζει τον αναγνώστη του με μια καλοπλεγμένη ιστορία γεμάτη αγωνία, ανατροπές και δράση! Αυτή την φορά θέμα του είναι ο Αμερικανικός Εμφύλιος. Το τι προεκτάσεις έχει δώσει όμως σε αυτό το κεντρικό κορμό είναι αξιοζήλευτο! Εκτός από ταλέντο, έχει προφανώς και αστείρευτη φαντασία… ευτυχώς για εμάς τους αναγνώστες του!

Τα πολλά λόγια είναι περιττά όταν πρόκειται για τέτοια βιβλία. Αναζητήστε το και απολαύστε το με την πρώτη ευκαιρία. Θα σας μαγέψει από την πρώτη παράγραφο και θα συνεχίσει να σας εκπλήσσει και να σας ψυχαγωγεί μέχρι το οπισθόφυλλό του που θα συναντήσετε 500+ σελίδες αργότερα. Υπέροχο!

[grbk http://www.greekbooks.gr/alex-skaroou.person%5D

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Ο Λίαμ Ο’Κόνορ έπρεπε να πεθάνει στο ναυάγιο του Τιτανικού το 1912.
Η Μάντι Κάρτερ έπρεπε να πεθάνει σε αεροπορικό δυστύχημα το 2010.
Η Σαλ Βίκραμ έπρεπε να πεθάνει σε πυρκαγιά το 2029.

Όμως και στους τρεις δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία – να εργαστούν για μια μυστική υπηρεσία που κανείς δε γνωρίζει την ύπαρξή της, με έναν και μοναδικό σκοπό: να μην αφήσουν το ταξίδι στο χρόνο να καταστρέψει την ιστορία…

Ένα τσουνάμι του χρόνου αλλάζει την ιστορία του Αμερικάνικου Εμφυλίου Πολέμου. Όταν ο Αβραάμ Λίνκολν, ο μελλοντικός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ακολουθεί τον Λίαμ από το 1831 στο παρόν, ο κόσμος μπαίνει σε επικίνδυνη, χαοτική τροχιά… Αν οι Φύλακες του Χρόνου δεν καταφέρουν να επιστρέψουν τον Λίνκολν στο παρελθόν, ο Αμερικάνικος Εμφύλιος δε θα τελειώσει ποτέ και ο κόσμος θα υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες ενός αιώνιου πολέμου. Θα μπορέσει η Μάντι να πείσει δύο συνταγματάρχες και από τις δύο αντίπαλες πλευρές πως μόνο με αμοιβαία κατάπαυση πυρός θα σωθεί το μέλλον;

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα