Αφύπνιση

Τίτλος: «Αφύπνιση» Συγγραφέας: Αργυρώ Λεντούδη Εκδόσεις: Ιβίσκος Είδος: Μυθιστόρημα Σελίδες: 320 Σχήμα: 14 Χ 21 Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία ISBN 978-618-80294-2-2 Τιμή:17,00€ Λίγα λόγια για το βιβλίο «Για να αλλάξεις το πεπρωμένο σου, Ελεάννα, πρέπει […]

Γράφει: Matia Gr
Αφύπνιση
Tags

Αφύπνιση
Τίτλος: «Αφύπνιση»
Συγγραφέας: Αργυρώ Λεντούδη
Εκδόσεις: Ιβίσκος
Είδος: Μυθιστόρημα
Σελίδες: 320
Σχήμα: 14 Χ 21
Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία
ISBN 978-618-80294-2-2
Τιμή:17,00€

Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Για να αλλάξεις το πεπρωμένο σου, Ελεάννα, πρέπει να γνωρίσεις και τις δύο πλευρές μαγείας: το φως, μα και το σκοτάδι, κορίτσι μου. Να δεις το μυστικό της αγάπης να ξετυλίγεται μπροστά σου σαν τριαντάφυλλο γιομάτο αγκάθια, μα και με άρωμα περίσσιο για να σε πλανέψει. Και έτσι να μάθεις να πονάς. Και όταν σπάσεις σε χίλια κομμάτια, και τα μαζέψεις ματώνοντας τα χέρια σου, τότε θα έχεις αποδεχθεί τον εαυτό σου. Θα έχεις αγκαλιάσει αυτό που πραγματικά είσαι: κόκκοι άμμου έτοιμοι να σκορπίσουν στον βορινό αέρα και να γίνουν ένα με τα τέσσερα στοιχεία τούτης της πλάσης».
Αυτά θα ήταν τα πρώτα λόγια της Σμαράγδας στο νεαρό κορίτσι που από τη Σάμο είχε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για σπουδές. Όμως θα έκανε σπουδές αλλιώτικες, μιας και ήταν η τελευταία μαθήτρια του κύκλου των δεκατριών φυλάκων της πανάρχαιας γνώσης και θα έπρεπε να μυηθεί σε μυστικά μονοπάτια γεμάτα κίνδυνο, αφού η Φαίδρα, ορκισμένη αντίπαλος της Σμαράγδας, είχε διαφορετικά σχέδια για τη νεαρή Ελεάννα.
Μέσα σε όλα αυτά, δύο δυνατοί καρμικοί έρωτες και ανεξόφλητα χρέη προηγούμενων ζωών, θα χάραζαν την δική της πορεία προς την συνειδητοποίηση του πραγματικού της εαυτού και των απόκρυφων δυνάμεών της. Συμπαραστάτης και σύμμαχός της ο φύλακας κρύσταλλός της, το μέσο μεταφοράς της σε άλλες διαστάσεις, παράλληλες με τη δική μας. Γιατί μπορεί η ψυχή μας να κατοικεί εδώ, σε αυτό το σώμα, αλλά είναι ελεύθερη να ταξιδέψει και σε άλλα πεδία, ακόμα και μέσα στο χρόνο, σε μια προηγούμενη ζωή-κλειδί για την εξέλιξη της ύπαρξής μας…

Σχόλιο
«Διαβάζοντας αυτό το υπέροχο βιβλίο, το μυαλό μου ταξιδεύει σε άλλες εποχές, πιο αγνές, ειλικρινείς και ανθρώπινες. Με τις ίδιες όμως αγωνίες, ανησυχίες και ανάγκες. Σε πολλά σημεία αγγίζει και τα δικά μου βιώματα και τις δικές μου ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες»
Νατάσα Λιβάνη, αστρολόγος

Απόσπασμα βιβλίου
Στο προσκέφαλο του κρεβατιού της βρισκόταν το κουτί με τη φούξια κορδέλα. Είχε μέσα το δώρο της κυρα-Σμαράγδας. Άρχισε να ανοίγει το περιτύλιγμα, προσέχοντας να μη χαλάσει την κορδέλα. Μέσα στο κουτί βρήκε έναν υπέροχο μικρό σταυρό από λευκόχρυσο με τρία μαύρα πετραδάκια κατά μήκος του, καθώς και ένα μικρό χαρτί προσεκτικά διπλωμένο, το οποίο και έγραφε:
«Μέρες και νύχτες να σε φυλά κοντά στην καρδιά σου και εκείνος να χτυπά. Σφάλιζε τα μάτια σου προτού να κοιμηθείς και μια μικρή προσευχή να του λες, μην τον αμελείς. Είναι ταμένος να σε κοιτά, να σε προστατεύει και να σε αγαπά. Κάθε μια πέτρα ένα από τα τρία ονόματα σου φέρνει και μονάχα αυτός ο σταυρός τα έχει ακούσει και τα ξέρει. Τούτο το χαρτί με την κορδέλα δέσε, άναψε φωτιά χωρίς δισταγμό και κάψε ό,τι λέει, για να πάρει ο άνεμος τις στάχτες του και τα λόγια να τα μεταφέρει. Στάσου μονάχα σε ξέφωτο και με το φεγγάρι να σε κοιτά, ώστε οι σκιές να δούνε ποιος τούτα τα λόγια μαρτυρά. Και τότε η ευχή μου αυτή θα πιάσει και ο σταυρός ζωή θα πάρει, μελετημένος θα ’ναι μέχρι οι πέτρες το χρώμα τους να χάσουν και από κούραση καθεμιά τους να σπάσει, για να σε προστατέψουνε σε όλα αυτά που θα αρχίσουν».

Βιογραφικό
Η Αργυρώ Λεντούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νέο Καρλόβασι Σάμου και έχει σπουδάσει στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Εργάζεται ως λογίστρια σε ναυτιλιακή εταιρία. Παράλληλα εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με τον εσωτερισμό, την αυτογνωσία και τις ενεργειακές και θεραπευτικές δυνάμεις των κρυστάλλων. Το βιβλίο αυτό είναι η πρώτη της απόπειρα να εξωτερικεύσει και να μοιραστεί μ’ ένα ευρύτερο κοινό την αγάπη της για τα μεταφυσικά, συνδυάζοντάς την με την δεύτερη αγάπη της, τη λογοτεχνία.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα