Διωγµός

Συγγραφέας: Αλεσσάντρο Πιπέρνο (Alessandro Piperno) Μετάφραση: Άννα Παπασταύρου Εκδόσεις Πατάκη ISBN: 978-960-16-4650-3 ΣΧΗΜΑ: 14X21 ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 528 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 19,90€ ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Ιούλιος 1986. Μια αριστοκρατική βίλα πνιγµένη στο πράσινο έξω από […]

Γράφει: Matia Gr
Διωγµός
Tags

Διωγµός
Συγγραφέας: Αλεσσάντρο Πιπέρνο (Alessandro Piperno)
Μετάφραση: Άννα Παπασταύρου
Εκδόσεις Πατάκη
ISBN: 978-960-16-4650-3
ΣΧΗΜΑ: 14X21
ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 528
ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 19,90€
ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Ιούλιος 1986. Μια αριστοκρατική βίλα πνιγµένη στο πράσινο έξω από τη Ρώµη. Μαζεµένη γύρω από το βραδινό τραπέζι, µια υπέροχη οικογένεια: ο Λέο, ένας σαρανταοχτάχρονος γιατρός διεθνούς φήµης, η Ραχήλ, γιατρός και µητέρα αυστηρή και αφοσιωµένη, ο Φιλίππο και ο Σάµουελ, τα παιδιά τους, στο κατώφλι της εφηβείας. Οι ειδήσεις των οχτώ αντιφεγγίζουν στο φόντο αυτής της σχεδόν τέλειας ιδιωτικής στιγµής µέχρι που, από την ίδια την τηλεόραση, έρχεται η είδηση-σκάνδαλο που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή όλων των µελών της οικογένειας Ποντεκόρβο. Ο Λέο κατηγορείται για αποπλάνηση ενός δωδεκάχρονου κοριτσιού. Μέσα σε µια νύχτα ο καθηγητής Ποντεκόρβο µετατρέπεται από εκλεκτό εκπρόσωπο της κοινωνίας σε αντικείµενο της δηµόσιας κατακραυγής: ανυπεράσπιστο θύµα απέναντι στο µίσος, τα κουτσοµπολιά, τις κατηγορίες, τη δυσφήµηση, τον εκφοβισµό. Η δραστηριότητα του διευθυντή κλινικής, η ακεραιότητα του καθηγητή, κάθε λεπτοµέρεια της προσωπικής και κοινωνικής του ζωής είναι έτοιµη να τεθεί υπό αµφισβήτηση από τους εχθρούς κι από τους φίλους του παρελθόντος, από αδηφάγους δηµοσιογράφους και φιλόψογους δικαστικούς, πλανερούς βοηθούς και πανούργους δικηγόρους… Και µέσα στον εκκωφαντικό εφιάλτη, η σιωπή της συζύγου και των παιδιών του είναι ακόµη πιο εφιαλτική. Μήπως άραγε αυτοί είναι οι πρώτοι που δεν πιστεύουν στην αθωότητά του;

Πατήστε "Μου αρέσει" για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι!

Στον«∆ιωγµό» ο Πιπέρνο µάς διηγείται την ιστορία ενός επιτυχηµένου ανθρώπου που απροειδοποίητα και ξαφνικά βρέθηκε αντιµέτωπος µε τον ναρκισσισµό του και µε τις παιδικές του αδυναµίες, µας µιλάει για µια οικογένεια, για τις συνήθειές της, τα συναισθήµατα και τα ταµπού της. Αυτό το σπουδαίο µυθιστόρηµα, µε χαρακτήρες που θα µείνουν αλησµόνητοι, φέρνει στο προσκήνιο ένα σπίτι που µοιάζει συνταρακτικά µε τα δικά µας σπίτια, το άχρονο και αλύτρωτο δράµα της ανθρώπινης δικαιοσύνης και των(αναπόφευκτων;) λαθών της.

Ο Αλεσσάντρο Πιπέρνο γεννήθηκε το1972 στη Ρώµη, όπου και ζει. ∆ιδάσκει γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήµιο της Ρώµης. Το 2005 εκδίδεται το πρώτο του µυθιστόρηµα, «Con le peggiori intenzioni», («Με τις χειρότερες προθέσεις», µτφρ. Άννα Παπασταύρου, Εκδ. Πατάκη 2007), το οποίο αποθεώθηκε από την κριτική και το κοινό και µεταφράστηκε σε περισσότερες από 20 γλώσσες. Ο «∆ιωγµός» (2010) είναι το πολυαναµενόµενο δεύτερο µυθιστόρηµά του και πρώτο, αυτόνοµο, µέρος ενός λογοτεχνικού δίπτυχου υπό τον γενικό τίτλο «Φωτιά, φίλη της µνήµης», που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2012 µε την έκδοση του «Inseparabile» («Αχώριστοι», υπό έκδοση στα ελληνικά από τις Εκδ. Πατάκη), το οποίο τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου απέσπασε το Premio Strega, το σηµαντικότερο βραβείο της Ιταλίας. Έχει επίσης γράψει τα δοκίµια «Proust Antiebreo» και «Il demone reazionario. Sulle tracce del “Baudelaire” di Sartre».

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντα να ζητάτε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα