Ματιά

ΕΡΩΤΑΣ, ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ

Εvelyn Toynton Εκδόσεις Μεταίχμιο Νέα σειρά: TΟ ΜΗΛΟ Μετάφραση:  Ιωάννα Ηλιάδη ISBN: 978-960-501-707-1 Σελ.: 352 Τιμή: 15,50€ Ο Ρολφ και η Λουίζα, παιδιά εύπορων εβραϊκών οικογενειών της Νυρεμβέργης, συνδέονται φιλικά από τα νεανικά τους […]

ΕΡΩΤΑΣ, ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ

ΕΡΩΤΑΣ, ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑΕvelyn Toynton
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Νέα σειρά: TΟ ΜΗΛΟ
Μετάφραση:  Ιωάννα Ηλιάδη
ISBN: 978-960-501-707-1
Σελ.: 352
Τιμή: 15,50€

Ο Ρολφ και η Λουίζα, παιδιά εύπορων εβραϊκών οικογενειών της Νυρεμβέργης, συνδέονται φιλικά από τα νεανικά τους χρόνια. Λόγω των ναζιστικών διώξεων θα αναγκαστούν να ξεριζωθούν κι ύστερα από περιπλανήσεις σε όλη την Ευρώπη, ξανασυναντιούνται στη Νέα Υόρκη. Ο εσωστρεφής, συντηρητικός Ρολφ και η περιπετειώδης, χαρούμενη Λουίζα ερωτεύονται και παντρεύονται. Η Λουίζα μένει έγκυος, αλλά σχεδόν αμέσως διαπιστώνεται ότι πάσχει από καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο. Η εγχείρηση που ακολουθεί την αφήνει σχεδόν παράλυτη, ενώ τη φροντίδα του μωρού της, της Έμα, την αναλαμβάνει μια διπρόσωπη, δόλια οικονόμος, την υποκρισία της οποίας ο Ρολφ δεν είναι σε θέση να διακρίνει. Σύντομα το ζευγάρι οδηγείται στο διαζύγιο, κάτι που και οι δυο θεωρούν μοιραία επιβεβαίωση του πεπρωμένου τους που δεν μέλλεται να γνωρίσει την ευτυχία. Καθώς η Έμα ενηλικιώνεται βλέπει το διαζύγιο των γονιών της σαν προδοσία, μια αποτυχία που αργότερα αντικατοπτρίζεται στη δική της ζωή…

Βαθιά συγκινητικό και ανθρώπινο, το μυθιστόρημα διερευνά την ξενιτιά, το απρόβλεπτο κάθε έρωτα και κάθε ανθρώπινης μοίρας.

Το βιβλίο εντάσσεται σε μια νέα σειρά με τίτλο TΟ ΜΗΛΟ με ανθρώπινες ιστορίες για αξέχαστες αναγνώσεις. Η σειρά περιλαμβάνει απολαυστικά μυθιστορήματα που θα συγκινήσουν και θα αγαπηθούν. Συναρπαστικές, έντονες ιστορίες από ποιοτικούς συγγραφείς που ψυχαγωγούν και ελαφραίνουν την καρδιά.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ
Οι συναισθηματικές κλιμακώσεις των ηρωίδων είναι τόσο έντονες που προβάλλουν ανάγλυφα στη σελίδα. Το βιβλίο διαθέτει συναρπαστική πλοκή και σπάνια λογοτεχνική δύναμη.
Alan Chause, κριτικός λογοτεχνίας

Βαθιά συναισθηματικό. Ένα λογοτεχνικό έργο πρώτης τάξεως αλλά και μια σπουδή πάνω στην απώλεια.
Kirkus Reviews

Υπέροχο.
Publishers Weekly

Ένιωσα ότι δεν διάβαζα μια ιστορία αλλά ότι ζούσα μια ζωή. Όμορφα γραμμένο, υποβλητικό, με ενθουσίασε από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα.
Lynn Freed, συγγραφέας

Η βρετανίδα Evelyn Toynton (Έβελιν Τόιντον) αρθρογραφεί στα έντυπα Harper’s, The Atlantic, The American Scholar, Times Literary Supplement και New York Times Book Review ενώ διηγήματά της έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες. Έχει γράψει ένα βιβλίο για τον ζωγράφο Τζάκσον Πόλοκ καθώς και το μυθιστόρημα με τίτλο Modern Art , το οποίο συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα σημαντικότερα βιβλία της χρονιάς από του New York Times. Ζει στο Νόρφολκ της Αγγλίας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα