Έρωτας στο τρένο

Tessa Hadley Εκδόσεις Μεταίχμιο Σειρά: Το μήλο Μετάφραση: Ιωάννα Ηλιάδη ISBN: 978-960-501-935-8 Σελ.: 352 Τιμή: 15,50€ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ORANGE TO 2011 Νέα Βίντεο Θεσσαλονίκη Ο Πολ ζει στην ύπαιθρο της Ουαλίας με […]

Γράφει: Matia Gr
Έρωτας στο τρένο

Έρωτας στο τρένο
Tessa Hadley
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Σειρά: Το μήλο
Μετάφραση: Ιωάννα Ηλιάδη
ISBN: 978-960-501-935-8
Σελ.: 352
Τιμή: 15,50€

ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ORANGE TO 2011

Ο Πολ ζει στην ύπαιθρο της Ουαλίας με τη δεύτερη σύζυγό του και τα δύο μικρά παιδιά τους. Όταν μαθαίνει ότι η μεγάλη του κόρη που ζούσε με την πρώην σύζυγό του στο Λονδίνο, έχει εξαφανιστεί, θα φύγει με το τρένο για την πρωτεύουσα. Στην αντίθετη κατεύθυνση, η Κόρα επιστρέφει στο Κάρντιφ της Ουαλίας, στο σπίτι που κληρονόμησε από τους γονείς της. Δραπετεύει από τον γάμο της, από τους περιορισμούς και τις απογοητεύσεις της ζωής της στο Λονδίνο. H τυχαία συνάντησή τους στο τρένο θα έχει άμεσες και βαθιές συνέπειες στη ζωή και των δύο.

Η Tessa Hadley, μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες βρετανίδες συγγραφείς, εξερευνά μέσα από τους χαρακτήρες του Πολ και της Κόρα τι σημαίνει να είσαι σύζυγος, γονιός, εραστής και μας δίνει ένα μυθιστόρημα για την έκπληξη και την ομορφιά του ξαφνικού έρωτα.

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά με τίτλο TΟ ΜΗΛΟ με ανθρώπινες ιστορίες για αξέχαστες αναγνώσεις. Η σειρά περιλαμβάνει απολαυστικά μυθιστορήματα που θα συγκινήσουν και θα αγαπηθούν. Συναρπαστικές, έντονες ιστορίες από ποιοτικούς συγγραφείς που ψυχαγωγούν και ελαφραίνουν την καρδιά.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

Υπέροχα γραμμένο και πραγματικά απολαυστικό. Παρακολουθείς με ένταση τη μοίρα των ηρώων του και την προσπάθειά τους να καταλάβουν πού τραβάει η ζωή τους.
The Lady

Η Χάντλεϊ γράφει με χάρη αλλά και ένταση, κινούμενη ανάμεσα στην προσεκτική, κομψή αποτύπωση χαρακτήρων και χώρων και τις στιγμές μεγάλης κλιμάκωσης… Η Χάντλεϊ έχει ανοίξει για τους ήρωές της το κουτί της Πανδώρας: όλα τα βάσανα του κόσμου βαραίνουν τις πλάτες τους αλλά στο τέλος τους μένει η γλυκιά γεύση της ελπίδας.
Financial Times

Διαθέτει αξιοθαύμαστη οικονομία και μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια.
Sunday Times

Ο τρόπος που αφηγείται μια συνηθισμένη ιστορία είναι πραγματικά αξιοσημείωτος – μπαίνεις τόσο πολύ μέσα στην ιστορία που νιώθεις πως παρακολουθείς τη ζωή αληθινών ανθρώπων, ενώ τα δύο μέρη της ιστορίας πλέκονται αριστοτεχνικά…
The Times

Η Tessa Hadley είναι συγγραφέας τριών ακόμα μυθιστορημάτων καθώς και μιας συλλογής διηγημάτων. Τα βιβλία της έχουν λάβει πλήθος εγκωμιαστικών κριτικών. Ζει στο Κάρντιφ όπου διδάσκει λογοτεχνία και δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο Μπαθ Σπα. Διηγήματά της δημοσιεύονται τακτικά στα The New Yorker, Granta και άλλα περιοδικά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα