Η πνοή του γιασεμιού

Συγγραφέας: Ζιλμπέρ Σινουέ, Αίγυπτος (Gilbert Sinoue) Μετάφραση: Βασιλική Κοκκίνου Εκδόσεις Ψυχογιός Σειρά: Ξένη Λογοτεχνία Πρώτη έκδοση: Ιανουάριος 2012 Σελ.: 576 Τιμή: 18,80€ ISBN: 978-960-496-511-3 1916-1956. Στην καρδιά της Ανατολής, τέσσερις οικογένειες -μια εβραϊκή, μια […]

Γράφει: Matia Gr
Η πνοή του γιασεμιού
Tags

Η πνοή του γιασεμιούΣυγγραφέας: Ζιλμπέρ Σινουέ, Αίγυπτος (Gilbert Sinoue)
Μετάφραση: Βασιλική Κοκκίνου
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Ξένη Λογοτεχνία
Πρώτη έκδοση: Ιανουάριος 2012
Σελ.: 576
Τιμή: 18,80€
ISBN: 978-960-496-511-3

1916-1956. Στην καρδιά της Ανατολής, τέσσερις οικογένειες -μια εβραϊκή, μια παλαιστινιακή, μια ιρακινή και μια αιγυπτιακή-, πρόσωπα εύθραυστα και δυνατά, ευαίσθητα και συνάμα μαχητικά, προσπαθούν να επιβιώσουν από το ναυάγιο στο οποίο τους έχει οδηγήσει η Δύση. Χιλιάδες χιλιόμετρα από εκεί, ένας Γάλλος διπλωμάτης παρατηρεί, αδύναμος, τα προεόρτια της καταστροφής, ενώ στο μυαλό του αντηχεί μια τελευταία ερώτηση: ο θόρυβος από τις βόμβες θα καλύψει για πάντα την πνοή του γιασεμιού;
Με αυτό το συναρπαστικό μυθιστόρημα ο Ζιλμπέρ Σινουέ δείχνει πώς από την αλαζονεία κάποιων, μια ολόκληρη περιοχή του κόσμου βυθίστηκε στον πόνο και στη δυστυχία.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο ΖΙΛΜΠΕΡ ΣΙΝΟΥΕ γεννήθηκε το 1947 στην Αίγυπτο από πατέρα Αιγύπτιο και μητέρα Γαλλίδα, ενώ η γιαγιά του ήταν Ελληνίδα. Πολύ σύντομα έδειξε το σπάνιο συγγραφικό του ταλέντο. Τα έργα του έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία, όπως το Jeand’heurs (Βραβείο Ιστορικού Μυθιστορήματος), το Prix des Romancières, το Grand Prix de Litérature Policière και το γαλλικό Βραβείο των Βιβλιοπωλών. Για το έργο του Ζιλμπέρ Σινουέ εκφράστηκε με τα πλέον εγκωμιαστικά λόγια ο Πιερ Γκριμάλ, επιφανής ιστορικός μελετητής. Τον χαρακτήρισε τον σπουδαιότερο και αρτιότερο σύγχρονο συγγραφέα ιστορικού μυθιστορήματος, ο οποίος βασίζεται πάντοτε σε αρχειακό υλικό και επισταμένη έρευνα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν συνολικά 19 βιβλία του Ζιλμπέρ Σινουέ, ενώ ετοιμάζεται το μυθιστόρημα Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα