Ο γρίφος του Αϊνστάιν

Τζέρεμυ Στάνγκρουμ (Jeremy Stangroom) Εκδόσεις Τερζόπουλος ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γνώσεων ISBN 978-960-6838-24-8 ΤΙΜΗ 12€ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ Μαλακό εξώφυλλο ΣΕΛΙΔΕΣ     144 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 14×19,6εκ. Οι γρίφοι, τα παράδοξα και τα αινίγματα προκαλούν σύγχυση και απορία στους ανθρώπους από […]

Γράφει: Matia Gr
Ο γρίφος του Αϊνστάιν
Tags

Ο γρίφος του ΑϊνστάινΤζέρεμυ Στάνγκρουμ (Jeremy Stangroom)
Εκδόσεις Τερζόπουλος
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γνώσεων
ISBN 978-960-6838-24-8
ΤΙΜΗ 12€
ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ Μαλακό εξώφυλλο
ΣΕΛΙΔΕΣ     144
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 14×19,6εκ.

Οι γρίφοι, τα παράδοξα και τα αινίγματα προκαλούν σύγχυση και απορία στους ανθρώπους από την εποχή των Αρχαίων Ελλήνων.
Ο Αϊνστάιν επινόησε ένα γρίφο όταν ήταν παιδί. Προέβλεψε ότι μόνο 2 τοις εκατό από τον πληθυσμό της γης είναι ικανοί να τον λύσουν. Εσύ μπορείς;
Ο Γρίφος του Αϊνστάιν, ένα μεγαλοφυές πρόβλημα, απαιτεί την ψυχρή εφαρμογή της λογικής και της πλάγιας σκέψης. Αλλά η λύση αυτού του γρίφου δεν είναι παρά η πρώτη από πολλές προκλήσεις.
Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε μερικές από τις πιο γοητευτικές σπαζοκεφαλιές που έχουν επινοηθεί στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είτε ξεδιαλύνετε «Το Δίλημμα του Βιβλιοθηκάριου», σπαζοκεφαλιάζετε με «Το Πρόβλημα της Ωραίας Κοιμωμένης» είτε προβληματίζεστε με την «Πλάνη του Τζογαδόρου», το βιβλίο αυτό θα εξασκήσει τα φαιά κύτταρά σας και θα σας κρατήσει σε επαγρύπνηση από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ο Τζέρεμυ Στάνγκρουμ έχει διδακτορικό από την Οικονομική Σχολή του Λονδίνου (LSE). Είναι επιμελητής του φιλοσοφικού περιοδικού The Philosopher’s Magazine, το οποίο ίδρυσε μαζί με τον Τζούλιαν Μπαγκίνι το 1997. Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου Θα Τρώγατε την Γάτα Σας?, που κυκλοφορεί από τα Βιβλία Τερζόπουλος. Ζει στο Τορόντο του Καναδά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα