Ο Νίτσε από το Άλφα ως το Ωμέγα

Κατερίνα Σχινά (εισαγωγή-ανθολόγηση-μετάφραση) Εκδόσεις Μεταίχμιο Σειρά: Φιλοσοφία για όλους ISBN: 978-960-501-703-3 Σελίδες: 200 Τιμή: 11€ Φεβρουάριος 2012 Τόμοι ολόκληροι έχουν γραφτεί για τον Φρίντριχ Νίτσε. Φιλόσοφοι, συγγραφείς, καλλιτέχνες, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, επαναστάτες έχουν εγκύψει ιδιοτελώς […]

Γράφει: Matia Gr
Ο Νίτσε από το Άλφα ως το Ωμέγα
Tags

Ο Νίτσε από το Άλφα ως το ΩμέγαΚατερίνα Σχινά (εισαγωγή-ανθολόγηση-μετάφραση)
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Σειρά: Φιλοσοφία για όλους
ISBN: 978-960-501-703-3
Σελίδες: 200
Τιμή: 11€
Φεβρουάριος 2012

Τόμοι ολόκληροι έχουν γραφτεί για τον Φρίντριχ Νίτσε. Φιλόσοφοι, συγγραφείς, καλλιτέχνες, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, επαναστάτες έχουν εγκύψει ιδιοτελώς στο έργο του. Μυθολογημένος όσο κανείς και παρεξηγημένος επίσης, θεωρήθηκε πρόδρομος του ναζισμού, αντισημίτης, μισογύνης –ενώ δεν ήταν– και βέβαια αθεϊστής, πολέμιος του χριστιανισμού, ενσάρκωση της εναντίωσης σε κάθε της μορφή – που ήταν. Μάστορας του αφορισμού, της ακαριαίας σύλληψης και της πυκνής διατύπωσης, πίστεψε στη ζωή, τη δημιουργικότητα, τη δύναμη, την πραγματικότητα του ενθάδε και όχι του επέκεινα κόσμου και αμφισβήτησε όλα τα δόγματα που αποστεγνώνουν τη ζωή από τους χυμούς της. Τα αποφθέγματά του είναι σαν βέλη που σκίζουν τον ιστό της σκέψης μας και καρφώνονται βίαια στον στόχο τους – και το αλφαβητάρι αυτό δίνει ένα δείγμα του βαθιά διεισδυτικού και πολλές φορές ενορατικού αφοριστικού του χαρίσματος. Η έκδοση περιέχει εκτενή εισαγωγή και αναλυτικό χρονολόγιο.

Η Κατερίνα Σχινά (Αθήνα, 1956) είναι δημοσιογράφος, μεταφράστρια και κριτικός λογοτεχνίας. Δίδαξε πολιτιστικό ρεπορτάζ στο τμήμα ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ από το 2003 διδάσκει λογοτεχνική μετάφραση στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης (ΕΚΕΜΕΛ).

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα