Ο Θεός της Ερήμου

theos-erimou-neo

Ο Θεός της Ερήμου

theos-erimou-neoΣυγγραφέας: Wilbur Smith
Μετάφραση: Μπαρουξής Γιώργος
Εκδόσεις: Bell
ISBN: 978-960-507-073-1
Σελίδες: 416
Τιμή: € 7,70
Πρώτη έκδοση: 21/11/2014

Πρώην σκλάβος. Φιλόσοφος. Ο Εκλεκτός.
Από ασήμαντος σκλάβος ο Τάιτα κατάφερε να αναδειχθεί στον πιο έμπιστο σύμβουλο του Φαραώ. Μόνο αυτός μπορεί να σχεδιάσει και να φέρει σε πέρας την αποστολή που θα επιτρέψει στην Αίγυπτο να ανακτήσει τη χαμένη της αίγλη. Στο πλάι του θα σταθούν οι στενοί συνεργάτες του Ζάρας και Χουί, καθώς και οι κόρες του Φαραώ, οι πριγκίπισσες Τεχουτί και Μπεκαθά.

Οι Υξώς είναι οι αιώνιοι εχθροί της Αιγύπτου. Ο Τάιτα έχει ένα σχέδιο που θα επιτρέψει στον Φαραώ να τους συντρίψει και παράλληλα θα του εξασφαλίσει την πολύτιμη συμμαχία της Κρήτης.
Από τις όχθες του Νείλου μέχρι τα βάθη της ερήμου, τη Βαβυλώνα και την Κρήτη, το επικό ταξίδι του Τάιτα και των συντρόφων του θα είναι γεμάτο περιπέτεια, μυστήριο, ίντριγκες, προδοσία, έρωτα και απροσδόκητους κινδύνους.

Μετά το Θεό Ποταμό, τον Έβδομο Πάπυρο, τους Γιους του Νείλου και την Κατάρα του Νείλου, ο Wilbur Smith επιστρέφει με τη συναρπαστική συνέχεια της ιστορίας του σοφού Τάιτα.

Κριτικές

“O Wilbur Smith γράφει τα καλύτερα Ιστορικά Μυθιστορήματα… Μπορείς να χαθείς στον Wilbur Smith και να μην καταλάβεις πότε πέρασε ο Αύγουστος”
-Stephen King

“Ενας από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς περιπετειών”
-Washington Post Book World

“Ο Wilbur Smith είναι ένα σημείο αναφοράς, ένα μέτρο σύγκρισης, για όλους τους υπόλοιπους”
-The Times (London)

Σχετικά άρθρα