Περίπατος με τον Πλάτωνα

Συγγραφέας: Ρόμπερτ Ρόουλαντ Σμιθ, Αγγλία (Robert Rowland Smith) Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη Εκδόσεις Ψυχογιός Σειρά: Γενικών Γνώσεων Πρώτη έκδοση: Ιανουάριος 2012 Σελ.: 384 Τιμή: 16,60€ ISBN: 978-960-496-509-0 Αν η ζωή δεν έχει νόημα, όπως ισχυρίζεται […]

Γράφει: Matia Gr
Περίπατος με τον Πλάτωνα
Tags

Περίπατος με τον ΠλάτωναΣυγγραφέας: Ρόμπερτ Ρόουλαντ Σμιθ, Αγγλία (Robert Rowland Smith)
Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Γενικών Γνώσεων
Πρώτη έκδοση: Ιανουάριος 2012
Σελ.: 384
Τιμή: 16,60€
ISBN: 978-960-496-509-0

Αν η ζωή δεν έχει νόημα, όπως ισχυρίζεται ο Σαρτρ, ποιος ο λόγος να γεννιέσαι;
Τι λέει ο Φρόιντ για την απώλεια της παρθενίας και τι δηλώνει ο Νίτσε για την κρίση της μέσης ηλικίας;
Από τη γέννηση μέχρι το θάνατο, τα πιο δυνατά μυαλά της Ιστορίας έχουν αφιερώσει άπειρο χρόνο προσπαθώντας να εντοπίσουν την πραγματική σημασία που έχουν τα ορόσημα στη ζωή μας. Ο Ρόμπερτ Ρόουλαντ Σμιθ συγκεντρώνει για πρώτη φορά όλες αυτές τις σκέψεις σ’ ένα έξυπνο βιβλίο-ταξίδι στις καλές και τις κακές στιγμές της ζωής. Αντλώντας στοιχεία από τη φιλοσοφία, την τέχνη, τη λογοτεχνία και την ψυχολογία, εξερευνά το νόημα των παγίδων που όλοι μας πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ο αναγνώστης θα μάθει από τον Αριστοτέλη για το σχολείο, από τον Απόστολο Παύλο για τον έρωτα, από τον Κικέρωνα για τη σοφία των γηρατειών. Είτε πρόκειται να αρχίσει μαθήματα οδήγησης είτε να παντρευτεί, είναι βέβαιο ότι το βιβλίο αυτό θα τον διασκεδάσει και θα τον συντροφέψει ευχάριστα.

“Ένα συναρπαστικό και εντυπωσιακά ουσιαστικό βιβλίο.”
DAILY MAIL

“Μια αξιοσημείωτη, πλούσια και εκλεκτική εισαγωγή στο έργο των μεγάλων φιλοσόφων και, ταυτόχρονα, μια απόδειξη ότι ο στοχασμός τους είναι διαρκώς επίκαιρος.”
PUBLISHERS WEEKLY

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο ΡΟΜΠΕΡΤ ΡΟΟΥΛΑΝΤ ΣΜΙΘ πέρασε το πρώτο μέρος της σταδιοδρομίας του ως Υπότροφος Καθηγητής στο Κολέγιο All Souls της Οξφόρδης και το δεύτερο ως μέτοχος σε εταιρεία συμβούλων. Τώρα μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στις συμβουλευτικές υπηρεσίες και τη συγγραφή. Έχοντας εκπονήσει ακαδημαϊκές μελέτες για τον Ντεριντά και τον Φρόιντ, τώρα έχει αφιερωθεί στη συγγραφή βιβλίων όπου εφαρμόζει τη φιλοσοφία στην καθημερινή ζωή, ενώ παράλληλα διατηρεί στήλη στην εφημερίδα Sunday Times με θέμα τα ηθικά διλήμματα. Φιλοξενείται τακτικά σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές του BBC και κάνει ομιλίες σε πολλά συνέδρια. Ζει στο Λονδίνο με τη γυναίκα του και τις τρεις κόρες τους. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα