Ματιά

Το φιλοσοφικό λεξικό του Cambridge

Νέα Βίντεο Επιμέλεια έκδοσης: Robert Audi Επιμελητές ελληνικής έκδοσης: Στέλιος Βιρβιδάκης, Γιώγος Ξηροπαΐδης Εκδόσεις Κέδρος Λεξικό ISBN: 978-960-04-4227-4 Σελ. 1384 Τιμή: 69.50€ Δεκέμβριος 2011 Το Φιλοσοφικό Λεξικό του Καίμπριτζ θεωρείται το πλέον έγκυρο λεξικό […]

Το φιλοσοφικό λεξικό του Cambridge

Το φιλοσοφικό λεξικό του Cambridge
Επιμέλεια έκδοσης: Robert Audi
Επιμελητές ελληνικής έκδοσης: Στέλιος Βιρβιδάκης, Γιώγος Ξηροπαΐδης
Εκδόσεις Κέδρος
Λεξικό
ISBN: 978-960-04-4227-4
Σελ. 1384
Τιμή: 69.50€
Δεκέμβριος 2011

Το Φιλοσοφικό Λεξικό του Καίμπριτζ θεωρείται το πλέον έγκυρο λεξικό φιλοσοφίας στον κόσμο. Γραμμένο από μια διεθνή ομάδα τετρακοσίων σαράντα συγγραφέων-επιστημόνων, προσφέρει στον αναγνώστη την πλουσιότερη, πληρέστερη και πιο επικαιροποιημένη μελέτη των σημαντικότερων ιδεών και θεωριών που ανέπτυξαν οι μείζονες φιλόσοφοι στην ιστορία του ανθρώπινου πνεύματος, καθώς και των φιλοσοφικών ρευμάτων που έχουν αναδυθεί από την εποχή της αρχαιότητας έως τις μέρες μας.
Το Φιλοσοφικό Λεξικό του Καίμπριτζ καλύπτει όλο το φάσμα της Φιλοσοφίας, από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία έως και τα αναπτυσσόμενα πεδία της Φιλοσοφίας του Νου και της Εφαρμοσμένης Ηθικής.
Ταυτόχρονα, το λεξικό δεν περιορίζεται μόνο στην παρουσίαση της δυτικής φιλοσοφίας, αλλά στις σελίδες του περιλαμβάνονται εκτενή λήμματα και για την αραβική, την ισλαμική, την αφρικανική, την ιαπωνική και τη νοτιοαμερικάνικη φιλοσοφία.
Το Φιλοσοφικό Λεξικό του Καίμπριτζ συγκροτείται από 4727 λήμματα φιλοσοφίας, γραμμένα από 440 κορυφαίους συγγραφείς-επιστήμονες και μεταφρασμένα από 16 Έλληνες ειδικούς.

«Πιθανότατα το καλύτερο λεξικό φιλοσοφίας που έχει γραφτεί στην αγγλική γλώσσα…».
Richard Rorty

«Ένα αξιοθαύμαστο επίτευγμα…».
Alasdair MacIntyre

«Ένα υπέροχο έργο αναφοράς…».
Edward Said

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα