Ματιά

«Ένα χαμόγελο για τη Χαρά», Γιώργος Μπουμπούσης

Το δεύτερο βιβλίο της παιδικής σειράς «ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ» των εκδόσεων Ελληνοεκδοτική, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2020. Έχει τίτλο «Ένα χαμόγελο για τη Χαρά», το έχει γράψει ο Γιώργος Μπουμπούσης και την εικονογράφησή του υπογράφει η Μαρία Μανουρά.

«Ένα χαμόγελο για τη Χαρά», Γιώργος Μπουμπούσης

Υπόθεση βιβλίου

Η Χαρά, μια μικρή λαγουδίνα με μεγάλα καστανά ματάκια και φουντωτή ουρά, υπερήφανη κάτοικος της τρύπας δίπλα στην μεγάλη βελανιδιά, έχει κάθε μέρα πολλούς, μα πάρα πολλούς λόγους για να χαίρεται.


Είναι χαρούμενη, γιατί έχει κοντά της τους φίλους της.
Είναι χαρούμενη, γιατί κατοικεί σε ένα σπίτι που έχει διακοσμήσει όπως ονειρεύεται.
Είναι χαρούμενη, γιατί ράβει υπέροχα φορέματα και φτιάχνει ψάθινα καλοκαιρινά καπέλα.

Η λαγουδίνα μας είναι -όπως συνηθίζουμε να λέμε- “η χαρά της ζωής”. Χαίρεται την βόλτα της με το ποδήλατο, χαίρεται και με τα φρεσκομαζεμένα της καρότα, χαίρεται που διαβάζει, χαίρεται και την θάλασσα.

Σήμερα, αχ! σήμερα! έχει έναν ακόμα λόγο για να χαίρεται η Χαρά! Σήμερα γιορτάζει τα γενέθλιά της! Οι ετοιμασίες ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί στο σπιτάκι της. Το καθάρισε, το στόλισε με μπαλόνια που φούσκωσε, έφτιαξε και μια τούρτα υπέροχη με γεύση σοκολάτα-καρότο, έγραψε και προσκλήσεις στους φίλους της. Χμ, θα προσκαλούσε όμως μόνο τους φίλους της; ή θα έδινε πρόσκληση σε όλα τα ζωάκια των συναισθημάτων;

Γιατί η Αγάπη, η Ελπίδα, ο κύριος Θαρραλέος, η Ηρεμία ήταν οι… κολλητοί της. Όμως ο Φόβος; η Ζήλια; η Λύπη; ο Θυμός; αυτούς δεν θα τους καλούσε; Μήπως να έκανε δύο πάρτυ; Ένα για τα ευχάριστα ζωάκια των συναισθημάτων και ένα για τα δυσάρεστα; Και τι σόι διασκέδαση θα ήταν αυτή στην δεύτερη ομάδα; Και τα ζωάκια των δυσάρεστων συναισθημάτων δεν θα ένιωθαν άσχημα αν τα χώριζαν έτσι; Αχ τι να κάνει η Χαρά;

Τελικά το αποφάσισε! Θα τους καλούσε όλους! Ναι! Ούτε η ίδια θα περνούσε καλά αν έλειπαν κάποιοι από τα γενέθλιά της.


Σκέφτηκε τους φίλους της, το πάρτι της, τα παιχνίδια που θα έπαιζαν όλοι μαζί.
Κι όσο σκεφτόταν ωραία πράγματα, όλο και πιο πολύ μεγάλωνε το χαμόγελό της.

Άραγε θα είναι χαρούμενο το πάρτυ της; Θα υπάρχουν αρκετά χαμόγελα για να γίνει ακόμη πιο ευτυχισμένη;


Αγοράστε το «Ένα χαμόγελο για τη Χαρά», του Γιώργου Μπουμπούση, κάνοντας κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Όπως σε κάθε βιβλίο της σειράς «Τα ζωάκια των συναισθημάτων», των εκδόσεων Ελληνοεκδοτική, έτσι και στο «Ένα χαμόγελο για τη Χαρά», ένα ζωάκι έρχεται να μας γνωρίσει και να μας “μιλήσει” για κάποια από τα βασικά αισθήματα των ανθρώπων.

Αυτή τη φορά, μια λαγουδίνα, η Χαρά, μας ταξιδεύει στον χώρο των δυσάρεστων συναισθημάτων· το Φόβο, τη Ζήλια, τη Λύπη και το Θυμό. Μας παίρνει από το χέρι και μας πηγαίνει σε ένα χώρο γιορτινό, αυτόν της ειρηνικής συμβίωσης των αρνητικών και των θετικών συναισθημάτων. Μια συμβίωση που -απίστευτο- μα μεγαλώνει την… χαρά!

Πόσο παραστατικά μας τα λέει, το κείμενο του Γιώργου Μπουμπούση, και πόσο όμορφα μας τα παρουσιάζει, η εικονογράφηση της Μαρίας Μανουρά!

Κείμενο και εικόνες, δημιούργησαν ένα τρυφερό βιβλίο για μικρά παιδιά, τυπωμένο με φροντίδα -όπως πάντα- από την Ελληνοεκδοτική, που θα ενθουσιάσει τους αναγνώστες του, θα τους γνωρίσει διάφορα σημαντικά για την μετέπειτα ζωή τους και θα αποτελέσει ένα στολίδι στη βιβλιοθήκη τους.

Ξέρετε τώρα… αναζητήστε το, αγοράστε το και χαρίστε το, μαζί με τα άλλα βιβλία της σειράς!

Οπισθόφυλλο:

Η σειρά βιβλίων «ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-5 ετών. Μέσα από σύντομες ιστορίες τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με τα βασικά συναισθήματα, τα κατανοούν, τα αποδέχονται και τα αγκαλιάζουν.
Η σειρά στόχο έχει να καλλιεργήσει τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών βοηθώντας τα να εκφράζουν όλα τα συναισθήματά τους: ευχάριστα και δυσάρεστα.

Στο βιβλίο αυτό, θα διαβάσεις την ιστορία της Χαράς, της λαγουδίνας με τα μεγάλα καφετιά μάτια. Η Χαρά έχει τα γενέθλιά της και πρέπει να αποφασίσει αν θα καλέσει τον Θυμό, τον Φόβο, τη Λύπη, και τα άλλα δυσάρεστα συναισθήματα στο πάρτι της.

Είναι αλήθεια τόσο μπερδεμένη!


Αγοράστε το «Ένα χαμόγελο για τη Χαρά», του Γιώργου Μπουμπούση, κάνοντας κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Ένα χαμόγελο για τη Χαρά

Συγγραφέας

Γιώργος Μπουμπούσης

Εικονογράφος

Μαρία Μανουρά

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Ημερομηνία έκδοσης

Οκτώβριος 2020

Αριθμός σελίδων

31

ISBN

978-960-563-381-3

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα