«Το νησί του θησαυρού – φάντασμα», Τζερόνιμο Στίλτον – «L’ isola del tesoro fantasma», Geronimo Stilton

Είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε, ιδιαίτερα στους μικρότερους σε ηλικία αναγνώστες.

Γράφει: Matia Gr
«Το νησί του θησαυρού – φάντασμα», Τζερόνιμο Στίλτον – «L’ isola del tesoro fantasma», Geronimo Stilton
Tags

Το νησί του θησαυρού - φάντασμα
Μια νέα ημέρα έχει ξεκινήσει στην Ποντικόνησο! Στα γραφεία της πιο επιτυχημένης εφημερίδας του τόπου, στην “Ηχώ των Τρωκτικών”, ο Τζερόνιμο Στίλτον -ο διευθυντής της- εργάζεται ήρεμος. Ξάφνου, εισβάλει μέσα στο γραφείο του η έκτακτη απεσταλμένη της εφημερίδας και αδερφή του, η Τέα Στίλτον. Τι να θέλει άραγε εκεί πρωινιάτικα;

Από τη φούρια της και μόνο, θα συμπέρανε κανείς ότι έχει ξετρυπώσει κάποιο καυτό θέμα για την εφημερίδα. Όμως όχι… αυτό που θέλει από τον Τζερόνιμο είναι να την συνοδεύσει σε… διακοπές! Χμ χμ.. δεν είναι και τόσο κακή ιδέα. Ο κύριος Στίλτον αρχίζει αυτόματα να κάνει σχέδια τα οποία και μοιράζεται με την αδελφή του: Μια εβδομάδα διακοπές, στην Πανσιόν Ποντικίνι, στην Ποντικοριβιέρα! Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Πατήστε "Μου αρέσει" για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι!

Η Τέα όμως, δεν είχε κάτι τέτοιο ακριβώς στο μυαλό της…


– Μα ποιά πανσιόν Ποντικίνι, αυτά είναι για τους ανίδεους. Θα σας πάω… στα Νησιά των Πειρατών! Παραλίες με λευκή άμμο, κρυστάλλινα νερά, ζούγκλα γεμάτη άγρια ζώα: τίγρεις, πύθωνες, γιγάντιες ταραντούλες…
Είπα διστακτικά:
– Εμ, μου αρέσουν οι παραλίες με λευκή άμμο και καταγάλανα νερά. Αλλά όλα αυτά τα άγρια ζώα δεν είναι επικίνδυνα;
Η Τέα ξέσπασε σε γέλια.
– Ουφ! Ως συνήθως, φοβητσιάρης…

Φοβητσιάρης, ξεφοβητσιάρης, τα σχέδια καταστρώνονται και η ώρα της αναχωρήσεως έχει πια φτάσει! Και μη νομίζετε ότι θα πάνε μόνοι τους η Τέα και ο Τζερόνιμο διακοπές. Μαζί τους θα είναι ο Τράπολα και φυσικά ο Βενιαμίν. Ο ανυπόφορος ξάδελφος και ο γλυκούλης ανιψιός, αντίστοιχα, του Τζερόνιμο.

Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται. Έτσι δε λένε; ε, οι μικροί μας τρωκτικό-ήρωες μπορούν να σας βεβαιώσουν ότι το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την περιπετειώδη ημέρα. Οι διακοπές τους ξεκίνησαν με μια αναγκαστική προσγείωση του υδροπλάνου τους και συνεχίστηκε με πολλές άλλες περιπέτειες. Τι γιγαντιαία καβούρια, τι πεινασμένοι καρχαρίες, τι φοβεροί και τρομεροί θησαυροκυνηγοί, δε θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Σπεύσατε στο πιο κοντινό σας βιβλιοπωλείο και ζητήστε το «Το νησί του θησαυρού – φάντασμα» του Τζερόνιμο Στίλτον. Βρίσκεται στα ράφια του από το 2013 χάρη στις εκδόσεις Κέδρος και στη μετάφραση της Βίκης Λιανού.

Πρόκειται για ένα ακόμα θαυμάσιο μέλος της σειράς “Ξεκαρδιστικές ιστορίες του Τζερόνιμο Στίλτον“. Είναι ένα υπέροχο ανάγνωσμα με μια καταπληκτική εικονογράφηση και ποικίλες σε είδος και χρώμα γραμματοσειρές. Μαγεύει απ’ την πρώτη κιόλας του σελίδα τον αναγνώστη -ότι ηλικία και να έχει αυτός- και πέρα από πολλές απολαυστικές ώρες, του χαρίζει πολλές ενδιαφέρουσες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις δοσμένες με ένα θαυμαστό τρόπο.

Όσο για τον μικρό οδηγό επιβίωσης που βρίσκεται στο τέλος του, αυτός δεν είναι άλλο από ένα τραγανό κερασάκι σε μια ολόγλυκη λογοτεχνική τούρτα. Αναζητήστε το, διαβάστε το, και φυσικά χαρίστε το! Είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε, ιδιαίτερα στους μικρότερους σε ηλικία αναγνώστες.

Α, και μην ξεχάσω! Μέσα στο βιβλίο περιέχεται η συνταγή που μαγείρεψε ο Τράπολα και καταβρόχθισε ο Χασομέρης. Δείτε την Σούπα του Κουρσάρου κάνοντας κλικ εδώ.

[grbk http://www.greekbooks.gr/stilton-jeronimo.person?filters=TotalSales&pageNo=1%5D

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Αγαπητά μου τρωκτικά,
Εδώ στην Ποντικόνησο, όλα τα βιβλία μου έχουν γίνει μπεστ σέλερ. Πρόκειται για ξεκαρδιστικές περιπέτειες, πιο τρυφερές από τη φέτα, πιο νόστιμες από τη γραβιέρα και πιο αρωματικές από την παρμεζάνα… Είναι ιστορίες που θα σας μείνουν αξέχαστες, σας το εγγυώμαι εγώ, ο Τζερόνιμο Στίλτον.
Το νησί του θησαυρού-φάντασμα
“Ω, τι απαίσιες διακοπές στα Νησιά των Πειρατών! Πρώτα ένα αεροπορικό ταξίδι με άδοξο τέλος… και ύστερα το ναυάγιο σε ένα ερημονήσι, όπου τα βράδια ακούγονται παράξενοι θόρυβοι. Λέτε να είναι το φάντασμα του πειρατή Αργυροπόδη, που βρίσκεται πάνω στη μυστηριώδη γαλέρα του;”

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα