«UFO, Φάκελος Ελλάδα», του Μάκη Κ. Ποδότα

Μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές σας έχουμε παρουσιάσει, στην Ματιά, 23 βιβλία. Έτυχε, αφού σας παρουσιάζουμε βιβλία που διαβάζουμε τις ημέρες που γράφονται οι παρουσιάσεις, όλα τους να ανήκουν στην ελληνική […]

Γράφει: Matia Gr
«UFO, Φάκελος Ελλάδα», του Μάκη Κ. Ποδότα
Tags

«UFO, Φάκελος Ελλάδα» του Μάκη Κ. ΠοδόταΜέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές σας έχουμε παρουσιάσει, στην Ματιά, 23 βιβλία. Έτυχε, αφού σας παρουσιάζουμε βιβλία που διαβάζουμε τις ημέρες που γράφονται οι παρουσιάσεις, όλα τους να ανήκουν στην ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Το 24ο, όμως, έμελε να ανήκει σε μια άλλη κατηγορία.
Πριν δύο μέρες «έπεσε» στα χέρια μου, το πρώτο βιβλίο του ερευνητή Μάκη Κ. Ποδότα, που φέρει τον τίτλο: «UFO, Φάκελος Ελλάδα». Το φαινόμενο που πραγματεύεται το βιβλίο καθώς και κάθε τι ανεξήγητο ανήκει στα ενδιαφέροντα μου, ενώ το όνομα του συγγραφέα δεν μου ήταν άγνωστο. Έχω παρακολουθήσει αρκετές εκπομπές στην τηλεόραση, στις οποίες συμμετείχε ο Μάκης Ποδότας και μου είχε κάνει εντύπωση η σοβαρότητα καθώς και η τετράγωνη λογική του. Ευχόμενος η σοβαρότητα αυτή να χαρακτηρίζει και το εν λόγω βιβλίο ξεκίνησα την ανάγνωση του «UFO, Φάκελος Ελλάδα».
Πριν σας γράψω, όμως, τις εντυπώσεις μου από αυτό, θα ήθελα να σας αναφέρω ότι το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ. Η πρώτη έκδοση του έγινε το 2000, ενώ το αντίτυπο που έχω στα χέρια μου ανήκει στην Γ’ έκδοση.
Το βιβλίο προλογίζει ο Γεώργιος Μπαλανός, ο οποίος χαρακτηριστικά αναφέρει: «…και ψάχνοντας, όλο και κάτι βρίσκει κανείς, συχνά πιο ενδιαφέρον από εκείνο που έψαχνε αρχικά. Γιατί λοιπόν και να μην ψάξει και ο αναγνώστης μαζί του;» Ακολουθώντας, λοιπόν, την προτροπή του Γεωργίου Μπαλανού και με οδηγό τον Μάκη Ποδότα ξεκινούμε την αναζήτηση.
Πρώτος σταθμός μας το πρώτο μέρος του βιβλίου που είναι αφιερωμένο στις βασικές γνώσεις για την μελέτη του φαινόμενου των ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα). Γνώσεις πολύ χρήσιμες τόσο για τον αδαή όσο και για τον μυημένο σε αυτόν τον χώρο. Έχοντας διαβάσει το πρώτο μέρος του βιβλίου θα έχετε μάθει για τις κατηγορίες των επαφών με εξωγήινους, για τους τύπους των οχημάτων τους, για την προέλευση τους, για τα παράδοξα του χρόνου στα αστρικά ταξίδια, κ.α. Θα έχετε επίσης μάθει την ορολογία του χώρου έρευνας των ΑΤΙΑ ενώ θα είστε προετοιμασμένοι για την καταγραφή μιας «επαφής» έχοντας λάβει τις απαραίτητες οδηγίες για τους μέλλοντες αυτόπτες μάρτυρες.
Με τα εφόδια από το πρώτο μέρος συνεχίζουμε την αναζήτηση μας η οποία μας φέρνει στον δεύτερο σταθμό, αυτόν των μαρτυριών. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου θα βρούμε πλήθος μαρτυριών για επαφές με UFO μεταξύ των οποίων αυτή της Αταλάντης (μιας από τις σημαντικότερες επαφές σε παγκόσμιο επίπεδο) αλλά και μαρτυρίες για επαφές που είχε ο ίδιος ο ερευνητής και συγγραφέας.
Όταν τελείωσα την ανάγνωση του βιβλίου ένιωσα ότι άλλο ένα κομμάτι στο παζλ των γνώσεων μου γύρω από το φαινόμενο των ΑΤΙΑ είχε μπει στην θέση του. Ο Μάκης Ποδότας δεν θα μπορούσε παρά να γράψει ένα σοβαρό βιβλίο, το οποίο θα μου επιτρέψετε να χαρακτηρίσω εγχειρίδιο του χώρου, όσον αφορά το φαινόμενο των ΑΤΙΑ στον ελλαδικό χώρο. Το ότι οι μαρτυρίες επαφών εμφανίζονται χωρίς σχόλια από τον ερευνητή είναι ένα συν στην αξία του βιβλίου. Όποιος το διαβάζει γίνεται κοινωνός των γεγονότων και αφήνεται ελεύθερος να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Αν σας ενδιαφέρει ο χώρος του ανεξήγητου και ιδιαίτερα ο χώρος των UFO σας προτείνω ανεπιφύλακτα να συμπεριλάβετε το βιβλίο του Μάκη Ποδότα στην βιβλιοθήκη σας.
Κλείνοντας αυτό το κείμενο θα ήθελα κατ’ αρχήν να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον συγγραφέα – ερευνητή και να πω ότι θα περιμένω με αγωνία ένα δεύτερο βιβλίο του.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο ερευνητής Μάκης Ποδότας συγκεντρώνει πλήθος στοιχείων και παρουσιάζει την πληρέστερη, μέχρι σήμερα, συλλογή αναφορών για εμφανίσεις ΑΤΙΑ στον ελλαδικό χώρο.
Όλα τα περιστατικά, πολλά από τα οποία βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, έχουν επιλεγεί προσεκτικά με βασικό γνώμονα την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα των μαρτύρων, ενώ τα περισσότερα συνοδεύονται και από ιδιαίτερα σπάνιο φωτογραφικό υλικό.
Ένα μοναδικό και απαραίτητο εγχειρίδιο για κάθε αναγνώστη που επιθυμεί να έχει μια σφαιρική άποψη για το φαινόμενο των ΑΤΙΑ.

Επίκαιρα

Ν.Π.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα