Αποκριάτικη στολή Τυμπανιστής .: Αποκριάτικες Κατασκευές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Αποκριάτικη στολή Τυμπανιστής

Μια αποκριάτικη στολή φτιαγμένη από εσάς με απλά υλικά και λίγο κόπο.

Γράφει: Matia Gr
Αποκριάτικη στολή Τυμπανιστής

Αποκριάτικη στολή Τυμπανιστής, στο πι και φι για μικρούς και μεγάλους

Αποκριάτικη στολή Τυμπανιστής

Θα χρειαστούμε:
1 μπλουζάκι κόκκινο
1 φόρμα ή παντελόνι γκρι
3-4 κομμάτια τσόχα άσπρη (ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε)
1 κομμάτι κίτρινη τσόχα
1 χαρτόνι κόκκινο
1 χαρτόνι χοντρό λευκό
1 κορδέλα μαύρη (τσόχα ή άλλη)
6 κίτρινα κουμπιά (αν δεν έχουμε θα τα κάνουμε με την κίτρινη τσόχα)
1 Λάστιχο για το καπέλο
Κολλητική ταινία απλή και κολλητική ταινία διπλής όψης
Συρραπτικό
Χάρακα
Ψαλίδι

Κατασκευή:
Πρώτα θα ξεκινήσουμε από το καπέλο. Φτιάχνουμε έναν κύλινδρο από το κόκκινο χαρτόνι (εάν βολεύει σε μέγεθος κάποια κυλινδρική ελαφριά συσκευασία κολλάμε πάνω της το χαρτόνι). Αλλιώς κολλάμε το κόκκινο χαρτόνι πάνω σε ένα χονδρό λευκό χαρτόνι. Φτιάχνουμε ένα γείσο και το κολλάμε στο κάτω μέρος του καπέλου. Στερεώνουμε στο μέσα μέρος του καπέλου το λάστιχο (συρραπτικό). Κολλάμε στο μπροστινό μέρος του καπέλου τα κουμπιά και το καπέλο του τυμπανιστή μας είναι έτοιμο!
Φτιάχνουμε ένα πατρόν σε χαρτί (ένα παραλληλόγραμμο και δύο κύκλοι ενωμένα) και κόβουμε 3-4 λωρίδες (ανάλογα αν είναι για παιδί ή ενήλικα) από την λευκή τσόχα. Απλώνουμε σε ένα τραπέζι την μπλούζα, μετράμε και κολλάμε με την ταινία διπλής όψης τις λευκές λωρίδες πάνω της. Τώρα θα κόψουμε δύο μεγάλους κύκλους από την κίτρινη τσόχα για τις επωμίδες. Κόβουμε, διπλώνουμε στα δύο και τους κόβουμε κρόσσια σε ίσο μέγεθος και για τις δύο επωμίδες. Τις κολλάμε με ταινία και αυτές στο μπλουζάκι μας και είναι έτοιμο.
Τώρα θα φτιάξουμε το παντελόνι. Μετράμε με τον χάρακα και κόβουμε ισόπαχες λωρίδες από την άσπρη τσόχα. Τις στερεώνουμε κι αυτές με κολλητική διπλής όψεως στο πλάι του παντελονιού και η στολή του τυμπανιστή παρελάσεως είναι έτοιμη! Καλές απόκριες!

Πηγή: handicraftiness.blogspot.com

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.