Αυγά λαγουδάκια .: Διάφορα .: Ματιά
 

Αυγά λαγουδάκια

Χνουδωτά λαγουδάκια στο πασχαλινό τραπέζι σας!

Γράφει: Matia Gr
Αυγά λαγουδάκια

Αυγά λαγουδάκια

Πως θα σας φαίνονταν αν είχατε μερικά λευκά χνουδωτά λαγουδάκια στο πασχαλινό τραπέζι σας; Ωραία ιδέα ε; Ας τα φτιάξουμε λοιπόν μαζί!

Χρειάζεστε μακρύτριχη απομίμηση γούνας σε λευκό χρώμα, και σε μέγεθος ανάλογο με τα αυγά που θέλετε να ντύσετε λαγουδάκια! Και επιπλέον θα χρειαστείτε και ένα κομμάτι από ανοιχτή ροζ φόδρα και μαύρα κουμπάκια για μάτια.

Με οδηγό το πατρόν (κάτω), σχεδιάστε πάνω στην γούνα από δυο φορές το σώμα και τα αυτιά. Κόψτε τα από δυο φορές το κάθε κομμάτι αφήνοντας, για το σώμα, περιθώριο περίπου μισό εκατοστό για να τα ράψετε ή να τα γαζώσετε. Βάλτε τα κομμάτια για το σώμα από την ανάποδη πλευρά το ένα πάνω στο άλλο και ράψτε τα, στα σημεία που δείχνει το σχέδιο. Γυρίστε τώρα το σώμα από την καλή μεριά. Γεμίστε το μέρος όπου είναι το κεφάλι του λαγουδιού με μπόλικο μπαμπάκι.

Τώρα ετοιμάζουμε τα αυτάκια. Κόβουμε δυο κομμάτια από την ροζ φόδρα ελάχιστα πιο μικρά από το σχέδιο του πατρόν. Τα ράβουμε από την ανάποδη μεριά της γούνας με πυκνή ραφή για να μην ξεφτίσουν.

Ράβουμε τα αυτιά με το χέρι στο κεφαλάκι του λαγουδιού, κάνοντας μια μικρή πιέτα στο κάτω μέρος. Η μεριά με την φόδρα πρέπει να είναι από μπροστά. Τέλος, ράβουμε από δυο κουμπάκια για μάτια, και τα λαγουδάκια μας είναι έτοιμα.

Βάζουμε μέσα από ένα πασχαλινό αυγουλάκι, τα ακουμπάμε δίπλα στα πιάτα του πασχαλινού τραπεζιού και το τραπέζι μας έχει γεμίσει μικρά λευκά χαριτωμένα λαγουδάκια!

Καλή επιτυχία και…. Καλή Ανάσταση!

Για να δείτε και να τυπώσετε το πατρόν κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα!

Αυγά λαγουδάκια

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα