Ομορφιά, Εξυπνάδα και Διαφορετικότητα, της Δανάης Μπάρκα

be yourself no matter what they say, όπως τραγούδησε κι ο Sting

Γράφει: Matia Gr
Ομορφιά, Εξυπνάδα και Διαφορετικότητα, της Δανάης Μπάρκα
Tags

Θα πω μόνο τα εξής: Όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί. Κανείς δεν έχει την υποχρέωση να αποδεχτεί κανέναν γιατί κανείς δεν έχει έρθει στην γη με τον τίτλο του “αποδοχέα” για να ορίσει τι πρέπει να υπάρχει και τι όχι.

Το τι ο καθένας θεωρεί «ωραίο» ο καθένας είναι εντελώς υποκειμενικό. Τον τρόπο και τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο καθένας για να εκφραστεί τα ορίζει η παιδεία και η μόρφωσή του. Παιδεία δεν είναι το Πανεπιστήμιο. Παιδεία είναι η συμπεριφορά, η καλλιέργεια, η ευγένεια και η διακριτικότητα (και άλλα πολλά).

Πατήστε "Μου αρέσει" για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι!

Ωραία η γυμναστική του σώματος αλλά στην χώρα μας έχουμε ανάγκη από εγκεφαλική γυμναστική και δυστυχώς δεν είναι της μόδας. Της μόδας είναι να βάζουμε ταμπέλες, να παγιδεύουμε τους ανθρώπους σε κόμπλεξ και ανασφάλειες και να πληρωνόμαστε για να σχολιάζουμε με αγένεια συνανθρώπους μας.

Προσωπική άποψη:
Η εικόνα αλλάζει, η λάμψη υποχωρεί, το δέρμα ζαρώνει, η ενέργεια πέφτει, το σώμα κρεμάει. Ένα κοφτερό μυαλό, ένα αληθινό χαμόγελο, το χιούμορ, η εξυπνάδα, η ευφυΐα, η ευγένεια, η αισθητική, η ενσυναίσθηση, η δοτικότητα και η καλλιέργεια ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΙ όσα χρόνια και αν περάσουν. Στο τέλος αυτά μένουν! Αυτά να ψάχνετε, αυτά να καλλιεργείτε, αυτά να σας γοητεύουν. Τα υπόλοιπα είναι βιτρίνα. Ψάξτε το μέσα, την ποιότητα και την λεπτομέρεια.

Ομορφιά δεν είναι ένα ωραίο σώμα (μόνο). Ομορφιά δεν είναι τα ωραία μάτια (μόνο). Ομορφιά δεν είναι το ωραίο στυλ (μόνο). ΟΜΟΡΦΙΑ είναι κάτι ανώτερο. Είναι το χαρακτηριστικό ενός ατόμου που προσφέρει μια αέναη εμπειρία απόλαυσης. Ομορφιά υπάρχει παντού. Ο καθένας γοητεύεται απ’ αυτό που προτιμάει. Μην βάζετε ταμπέλες και μην ενοχοποιείται την σημασία της λέξης. Γοητευτείτε απ’ ότι εσείς γουστάρετε. Και υποστηρίξτε το. Αυτό είναι μαγκιά. Μην ακούτε κανέναν.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντα να ζητάτε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα