Ματιά

Η ομολογία της πίστεως σήμερα και η ζηλωτική πλάνη

Η Εκκλησία μας έχει τον λόγο! Όσοι δεν κάνουν υπακοή σ’ Αυτήν ας έχουν τον αντίλογο!

Η ομολογία της πίστεως σήμερα και η ζηλωτική πλάνη

Με μεγάλη λύπη μας παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες να γίνεται μία έντονη αντιπαράθεση στους κόλπους της Εκκλησίας για το θέμα της μάσκας μέσα στους Ιερούς Ναούς. Το θέμα αυτό έχει αναδειχθεί από ορισμένους Χριστιανούς, σε δογματικό θέμα! Σαν να μην υπάρχει η επίσημη Εκκλησία που πήρε θέση για την τήρηση κάποιων υγειονομικών μέτρων που αποφάσισε η Πολιτεία.

Τι σημαίνει υπακοή στην Εκκλησία, αναρωτηθήκαμε;
Υπακοή σημαίνει, αποδοχή των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου, σε όλα τα θέματα! Αυτή την παρακαταθήκη μάς άφησε και ο άγιος Παΐσιος, ο Αγιορείτης!

Και τι είπε η Εκκλησία;
Να μεταλαμβάνουμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας, να προσκυνούμε τις άγιες εικόνες, τον Τίμιο Σταυρό, το άγιο Ευαγγέλιο και τα άγια λείψανα των Αγίων, τα οποία έχουν αγιαστική χάρη!

Την μάσκα την φορούμε για να προστατεύσουμε τους αδερφούς μας και να προστατευτούμε κι εμείς από την επικίνδυνη αυτή ασθένεια. Πριν εμφανιστεί ο κορονοϊός, ισχυρίστηκε ποτέ κανείς ότι μέσα στους ναούς δεν υπήρχε η δυνατότητα μετάδοσης ασθενειών, όπως η γρίπη και άλλα μεταδοτικά νοσήματα; Όχι φυσικά! Αυτές οι θέσεις παρουσιάζονται από ορισμένους τώρα, με την νέα αυτή μεταδοτική νόσο.

Και ερωτώ. Ένας πιστός ο οποίος μεταλαμβάνει σήμερα το Σώμα και το αίμα του Χριστού μας, ασπάζεται τις ιερές εικόνες, τον Τίμιο Σταυρό, το άγιο Ευαγγέλιο και τα άγια λείψανα των αγίων μας, αλλά φοράει την μάσκα στις υπόλοιπες στιγμές που βρίσκεται στον ναό, για να μη μεταδώσει στους συνανθρώπους του την ασθένεια αυτή, αυτός δεν έχει πίστη; Αν δεν είχε πίστη, θα μεταλάμβανε; Θα προσκυνούσε όλα τα ιερά και τα άγια που βρίσκονται μέσα στους ναούς; Όχι, φυσικά! Κι όμως αυτούς τους αδερφούς μας τους ονομάζουν κάποιοι αιρετικούς και αναγορεύουν τους εαυτούς τους σε άγρυπνους θεματοφύλακες της πίστης!

Έφτασαν τις τελευταίες ημέρες να λένε ότι η συντριπτική πλειονότητα των πιστών θα πάνε στην κόλαση και ότι μόνο αυτοί οι λίγοι θα είναι οι εκλεκτοί του Θεού που θα σωθούν! Επικαλούνται και χωρίς φόβο την Υπεραγία Θεοτόκο για να στηρίξουν τις πλάνες τους! Ένας από αυτούς μάλιστα, απευθυνόμενος σε κάποιον που τον παρακάλεσε να φοράει την μάσκα του, είπε: “Σε μένα το λες αυτό; Στα δικά μου χέρια μυρόβλυσε το άγιο λείψανο του αγίου.…”

Βλέπετε αδερφοί μου πως μας παρασύρει ο εγωισμός και αναγορεύουμε τον εαυτό μας σε άγιο, αντί να σκύψουμε μέσα μας και να δούμε την ασθένεια της ψυχής μας; Να ζητήσουμε το έλεος του Θεού και να αντιμετωπίσουμε με σεβασμό κάθε αγωνιζόμενο αδερφό μας;

Η Εκκλησία μας έχει τον λόγο! Όσοι δεν κάνουν υπακοή σ’ Αυτήν ας έχουν τον αντίλογο!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής

Εκπαιδευτικός

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα