Διαδηλώσεις για το ΔΝΤ – 3 νεκροί στην Αθήνα

Διαδηλώσεις για το ΔΝΤ – 3 νεκροί στην Αθήνα

Σήμερα η συμμετοχή στις πορείες ενάντια στα νέα μέτρα ήταν τεράστια. Νέοι, γέροι και παιδιά ενώθηκαν για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην οικονομικό στραγγαλισμό που υφιστάμεθα. Δυστυχώς στη δυστυχία για όσα περνάει η πατρίδα μας, ήρθαν να προστεθούν 4 άδικοι θάνατοι. Τρεις συνάνθρωποί μας που δούλευαν σε τράπεζα στη Σταδίου και το έμβρυο που κυοφορούσε η μία υπάλληλος, έχασαν άδικα τη ζωή τους, επειδή κάποιοι αχαρακτήριστοι πέταξαν μολότωφ στην τράπεζα. Από τις δηλώσεις σχετικά με αυτήν την τραγωδία, παραθέτουμε τις δηλώσεις του ιατροδικαστή (κλικ για το βίντεο) και το δελτίο τύπου της εταιρείας που εργαζόντουσαν.

Ανακοίνωση της Marfin για τους τρεις νεκρούς στο κατάστημά της στη Σταδίου

Στην οικογένεια της MARFIN θρηνούμε σήμερα για την δολοφονία τριών νεαρών συναδέλφων μας.

Εκφράζουμε την οργή μας κατά της πολιτείας που εγνώριζε ότι μόνο από τύχη δεν είχαν συμβεί μέχρι σήμερα τέτοια τραγικά περιστατικά. Εκφράζουμε ακόμα την οργή μας για τα ξύλινα πολιτικά λόγια και τις αντιδικίες σκοπιμότητας ορισμένων πολιτικών στη Βουλή την ώρα που οι σοροί των συναδέλφων μας δεν είχαν αποσυρθεί από το κατάστημά μας που επολιορκείτο ακόμα από τους διαδηλωτές ή και αναρχικούς.

Οι αυτουργοί μακάρι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν. Την μεγαλύτερη ευθύνη όμως έχουν οι ηθικοί αυτουργοί που δυστυχώς δεν θα τιμωρηθούν ποτέ.


Παράλληλα, εδώ και πολλές μέρες, οι ειδήσεις στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, δείχνουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, και μόνο εμείς δεν το έχουμε αντιληφθεί. Το associated press έχει σήμερα βίντεο με θέμα ότι τα χρηματιστήρια πέφτουν διεθνώς καθώς δεν έχει πειστεί η αγορά για το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, το reuters με τη σειρά του μιλάει για την ελληνική δάδα που έβαλε φωτιά στη χρηματιστηριακή αγορά, και το εγκυρότατο Bloomberg έχει τον Marc Chandler του Brown Brothers Harriman να δηλώνει ότι το Ευρώ θα πέσει στα 1,18$ λόγω των προβλημάτων της Ελλάδας τον πρώην Βρετανό υπουργό Nigel Lawson και τον Brendan Brown της Mitsubishi UFJ Securities International Plc να δηλώνουν ότι η Ελλάδα θα βγει απ’ το Ευρώ, ο Marc Faber εκδότης του Gloom, Boom & Doom και ο Stuart Thomson της Ignis Asset Management μιλούν για αναδιάρθρωση του χρέους ή haircut και πριν λίγες μέρες ο καθηγητής Nouriel Roubini του  New York University δήλωνε ότι η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη για το Ευρώ. Τέλος η Ελληνική Κυβέρνηση έχει προσλάβει τον χρηματοοικονομικό όμιλο Lazard για τη διαχείριση της κρίσης. Ο όμιλος Lazard θεωρείται ειδικός για περιπτώσεις χρεοκοπίας και αναδιάρθρωσης δημόσιου χρέους, με εμπειρία στην Αργεντινή, στη Νικαράγουα, στο Εκουαδόρ, και στην Ακτή του Ελεφαντοστού.

Πού πάμε; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Παπούλιας είπε ότι “Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό. Και η ευθύνη αποδεικνύεται στην πράξη, όχι στα λόγια. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους. Αυστηρά και χωρίς ελαφρυντικά.” Δυστυχώς, οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρούν ότι ήδη βυθιζόμαστε στην άβυσσο, όπως καταλαβαίνουμε απ’ τις ειδήσεις των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων. Για να μας θυμίσουν δήλωση παλαιότερου Προέδρου της Δημοκρατίας ότι είμαστε Έθνος ανάδελφον.

Α.Α.

Σχετικά άρθρα