Ματιά

Δημοκρατικό έλλειμμα, χρέος και ΔΝΤ

Με την απόφαση να έχει ήδη παρθεί από τον Πρωθυπουργό για δάνειο απ’ το ΔΝΤ, για να ανταποκρίνεται η Ελλάδα στην αποπληρωμή του Δημόσιου Χρέους, συγκαλείται το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο […]

Δημοκρατικό έλλειμμα, χρέος και ΔΝΤ

Με την απόφαση να έχει ήδη παρθεί από τον Πρωθυπουργό για δάνειο απ’ το ΔΝΤ, για να ανταποκρίνεται η Ελλάδα στην αποπληρωμή του Δημόσιου Χρέους, συγκαλείται το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα είχαν πάει σε δημοψήφισμα. Επειδή η υπέρτατη έκφραση της δημοκρατίας, το δημοψήφισμα, είναι “απαγορευμένο” στην Ελλάδα, οι πολιτικοί μας ταγοί κατέφευγαν συνήθως στο Κοινοβούλιο. Κι όμως κάτι τόσο σοβαρό όσο η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν πέρασε ακόμη απ’ την Βουλή, ούτε καν απ’ το Υπουργικό Συμβούλιο. Συγκάλεσε κάποια στιγμή την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Πρωθυπουργός και τους ανακοίνωσε την απόφασή του. Εκεί, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ή έστω κάποιοι από αυτούς, κάπως μαγκωμένοι, κάπως φοβισμένοι προσπάθησαν να εκφράσουν κάποιους φόβους, κάποιες επιφυλάξεις, αλλά όχι δα και διαφωνίες… μην το παρακάνουνε κι όλας.

Αυτή η πικρή γεύση στο στόμα δε μου αρέσει καθόλου. Είναι πάρα πολύ άσχημο να υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα που γεννήθηκε αυτό το πολίτευμα και καμία οικονομική κρίση ή έκτακτη κατάσταση δεν δικαιολογεί αυτό που ζούμε.

vidi

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επικαιρότητα

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;