Διόδια Stop – σύλληψη οδηγού που αρνήθηκε να πληρώσει τα διόδια

Διόδια Stop – σύλληψη οδηγού που αρνήθηκε να πληρώσει τα διόδια

Η κατάσταση με τα διόδια διαρκώς οξύνεται, καθώς οι εταιρείες που έχουν αναλάβει τη συντήρηση και την βελτίωση των Εθνικών Οδών περνάνε στο επόμενο στάδιο τα θέματα που έχουν προκύψει με τους οδηγούς.

Καταρχήν μπορώ να καταθέσω την προσωπική μου μαρτυρία, όπως ακριβώς την έζησα χτες στο ταξίδι μου επιστροφής στην πρωτεύουσα: η ουρά για τα διόδια κοντά στον Ισθμό της Κορίνθου χτες το απόγευμα ήταν 17 χιλιόμετρα μετρημένα με GPS. 17 χιλιόμετρα που τα διανύσαμε σε 45 λεπτά επειδή οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια το έχουν βρει τόσο μα τόσο εμπνευσμένο να χρησιμοποιούν μπάρες. Όσο γρήγοροι κι αν είναι οι υπάλληλοι που σου δίνουν την απόδειξη για τα διόδια και τα ρέστα, το ανέβα-κατέβα της μπάρας καθυστερεί τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα επιπλέον κάθε όχημα. Θα μου πείτε η Οργάνωση Παραγωγής δεν είναι ένα μάθημα που διδάσκεται στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, αλλά δε χρειάζεται να είσαι και προφέσσορας για να καταλάβεις το προφανές, να μην χρησιμοποιείται δηλαδή η μπάρα όταν είναι αυξημένη η κίνηση.

Προσωπικά μάλιστα πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει άμεση κυβερνητική παρέμβαση, και συγκεκριμένα υπουργική απόφαση που να κοινοποιηθεί στις εταιρείες εκμετάλλευσης των διοδίων η οποία δε θα τους επιτρέπει να εισπράττουν αντίτιμο τις ημέρες των εορτών. Ναι αμέ, να μην πληρώνονται τα διόδια στο ζενίθ της οδικής κίνησης. Αν και κάθε μέρα νιώθω όλο και πιο κοντά στην άποψη ότι τα διόδια πρέπει να καταργηθούν εντελώς – οι δρόμοι έχουν χιλιοπληρωθεί, σε αντίτιμο πολλαπλάσιο από άλλους ευρωπαϊκούς δρόμους οι οποίο αν και φθηνότεροι δεν έχουν στοιχίσει τόσες ανθρώπινες ζωές.

Και για να ξαναγυρίσουμε στην επικαιρότητα, ανήμερα Πάσχα συνελήφθη οδηγός και οδηγήθηκε στο ΑΤ Μάνδρας Αττικής επειδή αρνήθηκε να πληρώσει το αντίτιμο των διοδίων. Ο οδηγός κατακρατήθηκε παράνομα στα διόδια Ελευσίνας από τους υπαλλήλους για μία ώρα περίπου (όπως γράφτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο), και όταν κατέφτασε η τροχαία και η αστυνομία και ο οδηγός ζήτησε να υποβάλει μήνυση για παράνομη κατακράτηση, η εταιρεία τον αντι-μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμηση, με αποτέλεσμα να παραμείνει η οικογένεια και οι υπάλληλοι των διοδίων στο κρατητήριο μέχρι τις 11 το βράδυ.

Οι Επιτροπές αγώνα κατοίκων, πολιτών & εργαζομένων ενάντια στα διόδια (Διόδια STOP) μας καλούν όλους σε συμπαράσταση και μας προτρέπουν να συμμετέχουμε στον αγώνα τους. Υπάρχει ελληνικό και ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο για τις προϋποθέσεις λειτουργίας των διοδίων, το οποίο σε κάθε περίπτωση υπερτερεί από οποιαδήποτε σύμβασης παραχώρησης εκμετάλλευσης. Στο χέρι μας είναι πού θα βάλουμε τα όρια, αντιδρώντας με τη χρήση κόρνας όπως έκαναν κάποιοι οδηγοί που είχαν καθηλωθεί ακίνητοι στα διόδια ή ακολουθώντας την νομική οδό.

vidi

Σχετικά άρθρα

No Responses

  1. διόδια και ταμιακές μηχανές το επόμενο μέτρο απο το οικονομικό επιτελείο στα ποδια των γυναικών. Για την Ελλαδα ρε γαμότο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment