Ματιά

Εκλογές 2010

«Οι ισχυροί, εγκλωβισμένοι εις τον ιδικόν τους πλούσιον βίον και εις την υπό αυτού διαμορφωμένην περί δικαίου αντίληψίν των, αδυνατούν να συλλάβουν αφ’ ενός την αληθή δυστυχίαν όσων εξουσιάζουν, αφ’ ετέρου το μέγεθος της […]

Εκλογές 2010

«Οι ισχυροί, εγκλωβισμένοι εις τον ιδικόν τους πλούσιον βίον και εις την υπό αυτού διαμορφωμένην περί δικαίου αντίληψίν των, αδυνατούν να συλλάβουν αφ’ ενός την αληθή δυστυχίαν όσων εξουσιάζουν, αφ’ ετέρου το μέγεθος της αγανακτήσεως, ήτις συσσωρεύεται εις τας ψυχάς των. Επί το απλούστερον, ως ο θυμόσοφος λαός λέγει, “Ο χορτάτος τον νηστικό δεν τον καταλαβαίνει” και ως συμπληρώνει η οθωμανική παροιμία – αφού η λαϊκή σοφία δεν αποτελεί προνόμιον ενός και μόνον λαού – “Όταν τρώει ο ένας και βλέπουν οι άλλοι, ξεσπάει η φασαρία”».

Αυτά είναι λόγια ενός από τους ήρωες του νέου μυθιστορήματός μου το οποίο θα κυκλοφορήσει κατά το Μάιο του 2011. Θεωρώντας ότι είναι πολύ επίκαιρα τα μοιράζομαι μαζί σας. Αν και γενικότερα κλίνω στον αναχωρητισμό από τα κομματικά δρώμενα, τα οποία δυστυχώς έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού ως η αποκλειστική έκφραση της πολιτικής, πιστεύω ότι σ’ αυτές τις εκλογές απαιτείται να δοθεί ένα ισχυρό ράπισμα στα δύο μεγάλα κόμματα και στους υποψηφίους τους για περιφερειάρχες και δημάρχους. Να αντιληφθούν επιτέλους το μέγεθος της αγανάκτησης. Φωνή λαού, οργή Θεού! Διαφορετικά, ας παραμείνουμε στο “Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω”. Έρρωσθε, όπως έλεγαν και εκείνα τα χρόνια, δηλαδή να έχετε υγεία, να είστε δυνατοί.

του Γιάννη Καλπούζου

Ένα από τα βιβλία του συγγραφέα είναι το “Ιμαρέτ“. Δείτε τις εντυπώσεις μας από την ανάγνωσή του, κάνοντας κλικ εδώ!

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επικαιρότητα

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;