Συμφωνία “διάσωσης” της Ελλάδας με ΔΝΤ αλά Μέρκελ

Συμφωνία “διάσωσης” της Ελλάδας με ΔΝΤ αλά Μέρκελ

Τελικά η Μέρκελ κατάφερε μια διπλωματική νίκη για τη Γερμανία, δείχνοντας σε όλη την Ευρώπη ποιος είναι το αφεντικό. Uber alles, που τρομάρα να τους έρθει. Ο Σαρκοζί δεν φαίνεται να μπορεί να πάει τα πράγματα εκεί που ήθελε κι εμείς παρακολουθούμε ως απλοί θεατές. Θα είναι λέει μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Κι ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοινώνει τη λυπητερή, θέλοντας να κάνει τα πικρά-γλυκά να πω; Προσπαθώντας να μας πει ότι νικήσαμε κι όλας; Θα σας γελάσω.

Το μόνο, ίσως, καλό είναι η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για προστασία των ελληνικών τραπεζών. Ένα μικρό μέρος από όσα θα έπρεπε να ήταν αυτονόητα δηλαδή, στα πλαίσια μιας πρώην Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας και υποτιθέμενα τώρα πια Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τι Ένωση είναι αυτή που το μόνο ενδιαφέρον που έχουν τα μέλη της είναι να αυξήσουν τις εξαγωγές τους και να εκμεταλλευθούν οποιαδήποτε κατάσταση και αδυναμία; Να τη χαιρόμαστε και την Ένωση και την Οικονομία μας έτσι που τα καταφέρνουμε κάθε φορά.

Μας είπε και χρόνια πολλά ο κύριος πρωθυπουργός. Όχι δεν εννοούσε να ξεπληρώνουμε τους τόκους χρόνια πολλά, αν και με το ΔΝΤ είναι παραπάνω από πιθανό. Τα χρόνια πολλά ήταν για την σημερινή διπλή γιορτή: Ευαγγελισμός και Εθνική Ανεξαρτησία. Κάντε μου μια χάρη μόνο βρε άρχοντες. Επειδή η 200η επέτειος πλησιάζει, να κανονίσουμε κάτι καλό μέχρι το 2021. Όχι σαν τα σημερινά. Επέτειο ανεξαρτησίας να γιορτάσουμε, έστω και με Οικονομική ανεξαρτησία εντός της τόσο πια αγαπητής Ενώσεως. Και μη διανοηθείτε να μας την κάνετε γυριστή και να φέρετε το τέλος του κόσμου. 2012 είχαν πει οι Μάγια, όχι 2021.

ΥΓ Όταν έλεγαν Ευρωζώνη, δεν είχα καταλάβει ότι εννοούσαν πως με το Ευρώ θα μας σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι. Αλλού πήγαινε ο νους μου.

vidi

Σχετικά άρθρα