Θρίαμβος της αλβανικής κακοπιστίας

Θρίαμβος της αλβανικής κακοπιστίας

Έπειτα από αρκετούς μήνες κι αφού έγιναν πολλά «μαγειρέματα» επί τέλους, η Αλβανία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της περιβόητης «απογραφής», όσον αφορά στους Βορειοηπειρώτες.

Έτσι λοιπόν μόνο 25.000 είναι οι Έλληνες που ζουν στην Αλβανία! Εννοείται, ότι σαν «μειονοτική ζώνη» οι Αλβανοί θεωρούν μόνο τα 99 χωριά του Αργυροκάστρου, ενώ την Χειμάρρα, τον Αυλώνα, την Κορυτσά, τα θεωρούν -αυθαιρέτως, βέβαια- Αλβανικές περιοχές!

Δεν γνωρίζουμε αν η Ελληνική Κυβέρνηση ενήργησε τα δέοντα για ν’ αναδειχθεί ο πραγματικός αριθμός των Βορειοηπειρωτών. Φοβούμαστε, όμως, ότι το ζήτημα της οικονομικής δυσπραγίας που εντόνως απασχολεί την χώρα μας, δεν θα άφησε πολλά περιθώρια στην Ελληνική Πολιτεία να ασχοληθεί και να δράσει για το σοβαρό αυτό το εθνικό θέμα.

Αλλά και η «ΟΜΟΝΟΙΑ», ενώ είχε δηλώσει ότι θα διενεργήσει δική της υπογραφή, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει κάνει κάτι. Όπως και οι εν Ελλάδι διαβιούντες Βορειοηπειρώτες δεν ξέρουμε αν πήγαν για ν’ απογραφούν. Έτσι δόθηκε, για μια ακόμη φορά, η ευκαιρία στους Αλβανούς να παρουσιαστούν τον «θρίαμβο» της κακοπιστίας τους. Πάντως, καλό είναι τόσο η «ΟΜΟΝΟΙΑ», όσο και οι εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες να δραστηριοποιηθούν. Γιατί αν τυχόν αδρανήσουν θα τους στιγματίσει η Ιστορία.

Ιωαννίδης Αχιλλέας – Αρθρογράφος
[email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment