Ματιά

Αλί που τόνε δέρνουν τρεις…

Ναι, ξέρουμε. Έχει να γίνει της κυβερνήσεως σήμερα. “Παπάς, παπά δεν ήθελε κι ο διάκος τον δεσπότη”. Θαρρείς κι έχουν οργανωθεί τα πάντα γύρω εναντίο μας. Τελικά είναι βαλτός. Δεν μπορεί να είναι τόσο […]

Αλί που τόνε δέρνουν τρεις…

Ναι, ξέρουμε. Έχει να γίνει της κυβερνήσεως σήμερα. “Παπάς, παπά δεν ήθελε κι ο διάκος τον δεσπότη”. Θαρρείς κι έχουν οργανωθεί τα πάντα γύρω εναντίο μας. Τελικά είναι βαλτός. Δεν μπορεί να είναι τόσο βλάκας, ούτε τόσο για την πάρτη του, για το ονοματάκι του. Κάπου θα δυσκολευόταν. Είναι αυτό που λέγαμε καιρό. Κάποιες δυνάμεις ψάχνανε κάποιον που να έχει το ακαταλόγιστο κάθε ενέργειάς του, να μην γνωρίζει το μέγεθός της, προκειμένου να αποδομήσουν την Ευρώπη. Και τον βρήκαν.

Κι άλλη στιγμή σκέφτεσαι πως… Μπορεί κάποιος να μεγάλωσε σε πολιτικό σπίτι και να μην υπολογίζει το κατόπιν, την ιστορία που καραδοκεί συνοφρυωμένη στη γωνία; Κι όμως. “Αλί που τόνε δέρνουν τρεις και δεν τον δέρνει ο νους του”.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook