Αλλαγή σκηνικού

Δημήτρης Χίλιος

Αλλαγή σκηνικού

…του Δημήτρη Χίλιου.

Αλλαγή σκηνικού

Αλλαγή σκηνικού.

Βερμούδες και κοντομάνικα στα συρτάρια. Πετσέτες θαλάσσης και οχτώ καπέλα μάζεψα από το αυτοκίνητο, σε όλες τις αποχρώσεις.

Στην δουλειά έπρεπε να ταιριάζω το καπέλο με τα ρούχα, απαλοί συνδυασμοί, συχνά και αντιθέσεις, σε αγροτική περιοχή δουλεύω, πώς να περιφέρομαι από κτηρίου είς κτήριον μέσα στο λιοπύρι; Στην παραλία πάλι όφειλα να το συνδυάζω με το μαγιώ.

Τώρα τα καπέλα θα παίξουν ρόλο διακοσμητικό. Και ψυχοθεραπευτικό. Θα στρογγυλοκάτσουν πάνω σε βιβλιοθήκες, ραφιέρες και όπου αλλού μπορεί να βρεθεί μια θεσούλα. Από εκεί θα μου θυμίζουν ότι το καλοκαίρι σε πέντε-έξι μήνες θα είναι πάλι εδώ.

Αρκεί να είμαστε γεροί και υπομονετικοί.

Όμως αυτόν τον καημό απόψε θα τον ξεπεράσω φτιάχνοντας σουφλέ πατάτας, πρώτη φορά. Αυτοσχεδιασμός. Πατάτες βρασμένες κομμένες σε φέτες στρωμένες στο πυρέξ με λίγο βούτυρο. Ζαμπόν ψιλοκομμένο, τυρί φέτα, κίτρινο τυρί και ένα γάλα Νουνού να το περιλούσει. Ψήνεται σε χαμηλή φωτιά και το περιμένω. Με λευκό κρασί.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment