Ματιά

Απόψε το γιορτάζουμε

Απόψε το γιορτάζουμε Πατήστε “Μου αρέσει” στη Ματιά στο Facebook Φιλετάκια γαλοπούλας με πιπεριές, σκόρδο, μανιτάρια και μουστάρδα. Θα τα σβήσω με λεμόνι. Απόψε το γιορτάζουμε. Πατήστε “Μου αρέσει” στη Ματιά στο Facebook Πρώτον […]

Απόψε το γιορτάζουμε

Απόψε το γιορτάζουμε

Φιλετάκια γαλοπούλας με πιπεριές, σκόρδο, μανιτάρια και μουστάρδα. Θα τα σβήσω με λεμόνι. Απόψε το γιορτάζουμε.

Πρώτον γιορτάζουμε το που η για πρώτη φορά αριστερά Κυβέρνηση κυνηγά με την απόχη τα μικρά ψαράκια, τις σαρδέλες. Κι αφήνει τα μεγάλα ελεύθερα να χαίρονται τον βυθό. Είπαμε, με αρέσει η κ. Γεροβασίλη, αλλά μη το παραχέζουμε κιόλας.

Δεύτερος λόγος γιορτασμού είναι που αποχαιρετώ αυτές τις μέρες την θάλασσα την πικραγαπημένη και μαζί το καλοκαίρι. Ε, θα το τραβήξω λιγάκι, όσο πάει. Σαν πουλόβερ ξεχειλωμένο θα το κάνω, μα πόσο πια!

Τρίτος λόγος γιορτασμού είναι που σήμερα έβαλα την τελευταία πεννιά σε ένα μυθιστορηματάκι που με βασάνισε καιρό πολύ. Σήμερα που το έτρεξα μια ματιά στα πεταχτά, μου άφησε μια γεύση… σαν άγουρο κυδώνι! Απομένει ο τίτλος, ο προσωρινός δεν με ικανοποιεί. Θα το δούμε, θα το κουβεντιάσουμε με… τις μελετήτριες, θα συμβουλευτώ και ανώτερα προσώπατα, κάπως θα το στήσουμε.

Τέταρτος λόγος γιορτασμού και φαρμακερός είναι που ψηφίζουμε αρχηγό στην Ν.Δ. και μπαίνει οριστικά στο περιθώριο ο ακατανόμαστος.

Θα τους έλεγα να γιορτάσουμε και την περίοδο φθινοπωρινής ανθοφορίας των λελουδικών μου, αλλά θα με κοπανήσουν και λέω να το αποφύγω στην πρόποση. Ό,τι τα πάνε καλά, τα πάνε. Με την φροντίδα μου. Μπιμπελά τα έχω, μπιμπελά! Να τα λέμε κι αυτά.

Όλα αυτά θα τα ψιλογιορτάσουμε απόψε. Δείπνο για πέντε. Τα φιλετάκια γαλοπούλας θα συνοδεύσει ρύζι ακατέργαστο με κουκουνάρι και σταφίδες, η τηλεόραση θα παίζει πολιτικές εκπομπές έτσι για να μην χαλαρώνουμε πολύ, όλα κανονικά. Θα ακολουθήσει τούρτα και τα σχετικά. Τα σχετικά δεν είναι κάποια συγκεκριμένα, το βάζω έτσι για να κάνει πιο πλούσιο και να φανταστείτε διάφορα. Ψυχραγωγία εκ των ενόντων. Ε, να σπάσει η πικρίλα των ημερών.

Υγιαίνετε.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook