Χριστουγέννα αλά Χίλιος

Χριστουγέννα αλά Χίλιος

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή για τα παιδιά. Για τους μεγάλους είναι σκέτη μελαγχολία. Όχι; Καλά, εντάξει, ό,τι πει ο πελάτης. Δημοσιεύω εδώ ένα κειμενάκι για τις γιορτές μέσα από τις ευχετήριες κάρτες, που το διέπραξα σε ώρες …ρεμβασμού (χωρίς περαιτέρω σχολιασμό). Όποιος δεν βαριέται, ας ρίξει μια ματιά. Ευχαριστώ πολύ. Καλές γιορτές. Και …υπομονή.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά μέσα από ευχετήριες κάρτες και φωτογραφίες κοινωνικών εκδηλώσεων

Τι ακριβώς είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων; Αυτό που λέμε ευχές δείχνοντας την οδοντοστοιχία, που τρώμε πολύ και που συναντιόμαστε στα πεταχτά για τα δώρα; Ααααα! Μάλιστα. Καλά τότε.

Όχι πείτε μου, περικαλώ. Μου ταιριάζει εμένα με τον χαρακτήρα που έχω, να στολίζω δέντρο και να καταγίνομαι με λαμπάκια και χρυσοκλωστές; Τι να πάρω; Να κοτσάρω καραβάκι ταξιδιάρικο; Αυτό θα κάμω, άσε και έχω ψαρόσουπα στη φωτιά. Κοκκινόψαρο με σιναγρίδα.

Και μην ακούσω την Χριστουγεννιάτικη ιστορία για το κοριτσάκι με τα σπίρτα! Αφήστε που έχω ευσυγκίνητες φιλενάδες, πώς να τις μωρώξω πια! Ούτε Βασιλάκη Καΐλα θέλω να δω, θα προτιμήσω πιο αλέγρα θεάματα, πιο 3 πουλάκια, πιο μαλακοπιτουρίστικα! Είπαμε να ανεβάσουμε την διάθεση, τι να σου κάνει πια κι η Βαλεριάννα!

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment